7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Porte çalışmaları selgileniyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Belediyesi Zembilfiroş Kültür Sanat Atölyeleri'nin ressam eğitmeni Jovan Hori, "Kürt Şahsiyetleri" konulu porte çalışmalarından oluşan bir resim sergisi açtı. 

Silvan Belediyesi eski hizmet binası bahçesinde açılan "Renge Jiyane" (Yaşamın Renkleri) adlı resim sergisini Belediye Başkanı Fikret Kaya, ressam Fevzi Bilge birlikte açtı. 

Açılış törenine, Silvan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Eşref Yatar, Silvan Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Veysel Tanış ve yöneticileri, Silvan Gönüllüleri Derneği üyeleri, belediyesi meclis üyeleri, DTP ilçe delegeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Açılışta yaptığı konuşmada, "İnsanlarımız, nasıl temel ihtiyaçları olan su ve ekmek için çalışıyorsa, kültür sanat için de çalışılması gerekir" diyen Başkan Kaya, "Biz başta ressam arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Halkına hizmet yapan bir arkadaşımız olarak, halka hizmet yapmış ve tarihte halkımızın önde gelenleri olarak tanınan şahsiyetleri unutmayıp, onları bizlere bugün burada sergilemiştir. Bu nedenle, ona çok teşekkür ediyoruz. Silvan olarak bizim her zaman bu tür etkinliklere ihtiyacımız var. Silvan'da üçüncü defa resim sergisi açılmaktadır. Bizler, Silvanlı olarak bu tür çalışmaları yürüten herkesi kutluyoruz. Yapılan ön çalışmalarla Silvanlı gençler ve halkımız, yavaş yavaş kültür ve sanata çok büyük bir alaka göstermeye başlıyor. Şu anda kurslar yoluyla 340 öğrenci kültür, sanat atölyelerimizde değişik kültür aktiviteleriyle eğitim görmektedir. Bu çalışmalara halkın sahip çıkması gerekir, eğer halk Zembilfiroş Kültür Sanat Atölyeleri'ne sahip çıkarsa gençlerimizin iyi yerlere geleceğine ve atölyelerimizin amacına ulaşacağına inanıyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 18:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?