7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Postacılar eylem yaptı

Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Genel Başkanı Ali Yılbaş, PTT çalışanlarının sorunlarının çözülmesini istediklerini belirterek, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda iş yavaşlatma ve bırakma eylemleri yapacaklarını söyledi.

Haber-Sen Genel Merkezi'nin Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü önünde yapacağı eylem nedeniyle sendika üyeleri Diyarbakır'da yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen Haber-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi, aynı semtteki PTT Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında, "Postacılar yürüyor, haklarını arıyor. PTT halkındır, halkın kalacak. Gün gelecek, devran dönecek" pankartları taşıdı.

PTT Müdürlüğü önünde açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaş, postacıların yıllardır yurttaşlara hizmet için yürüdüğünü belirterek, "Bugün kendimiz için yürüyoruz. Postacının sorunları için yürüyoruz. Sorunlarımız çok. Sorunlarımızın sorumluları hükümettir ve PTT Genel Müdürlüğü'dür. Ama kimse bunlarla ilgilenmiyor. Bu nedenle sadece burada çalışanlar değil, halk da mağdur oluyor. Emekli maaşını almak için sırada bekliyor, postalar geç alınıyor. Bu nedenlerle Diyarbakır ve İstanbul'dan Ankara'ya yürüyeceğiz. PTT Genel Müdürlüğü önüne giderek, sorunlarımıza çözüm üretmelerini isteyeceğiz. Bizleri dikkate almazlarsa haklarımızı kullanacağız. İş yavaşlatma ve bırakma eylemleri yapacağız. Bunun arkasında özelleştirme olduğunu biliyoruz. Sendikamız Türk Telekom özelleştirilmesinden deneyim kazandı. PTT'nin özelleştirilmesini ya da anonim şirket statüsüne dönüştürülmesini istemiyoruz. Sorunlarımızın çözülmesini ve toplu sözleşme istiyoruz" dedi.

Ardından konuşan KESK Genel Merkez üyesi Hüseyin Gürpınar ise 2002 yılından itibaren kamu hizmeti anlayışından ziyade ''Tüccar zihniyetiyle'' yönetilen PTT'de hak ihlalleri ve gasplarının durmak bilmediğini ileri sürdü. Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili tüm yerlere başvurularak hak gasplarına son verilmesini ve emekçilerin sorunlarını çözülmesinin talep ettiklerini ifade eden Gürpınar, sorunlar çözülmediği gibi, hak gasplarına her geçen gün yenilerinin eklendiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:58:52
Güncelleme :25 Şubat 2009 Çarşamba 19:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?