7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Profesörler Diyarbakır'da buluştu

Dicle Üniversitesi ve Türkiye Onkoloji Derneği'nin işbirliğiyle "Türk Jinekoloji Onkoloji Derneği Diyarbakır Toplantısı" düzenlendi.

Class Hotel'de gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sın, böyle bir toplantının gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite hakkında tanıtıcı bir sunum yaptı. Türkiye Jinekoloji Derneği'nin 20 yıldan beri hem ulusal hem uluslararası platformda çalıştığını belirten Türkiye Jinekoloji Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas, bu çalışmanın bir bölümünü de bölgesel toplantılar ve halkın, kadın kanserleri konusunda bilinçlendirilmesi olarak belirlendiğini kaydetti.

Bölgesel toplantıların amacının o bölgede hizmet veren kadın doğum uzmanlarına jinekolojik kanserlerle ilgili dünyadaki son gelişmeleri aktarmak ve aynı zamanda ülkemizdeki çalışmaları da yansıtmak olduğunu söyleyen Macit Arvas, bugün Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi ile birlikte 60'a yakın onkoloji ile uğraşan öğretim üyesinin kendi bilgi ve deneyimlerini bu yöredeki uzman arkadaşlara aktaracaklarını bildirdi.

Başlangıç olarak yumurtalık kanseri ile ilgili olarak tüm tanı, tarama, kanser nedenleri, moleküler ve genetik çalışmalar, korunma ve tedavi ile ilgili tüm gelişmelerin aktarılacağını açıklayan Prof. Dr. Arvas, toplantının başarılı geçeceğini umduğunu dile getirerek, katkılarından dolayı Dicle Üniversitesi'ne teşekkür etti. Dicle Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Umur Kuyumcuoğlu da Dicle Üniversitesi'nin her alanda gösterdiği gelişim ve öğrencilerinin potansiyelinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Birkaç
oturumda gerçekleşecek olan toplantının bir gün süreceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 17:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?