5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Pusulaların yalnızca yüzde 5'i dağıtıldı

Yüksel Seçim Kurulu (YSK) tarafından referandum için Diyarbakır'a gönderilen 574 bin pusulanın sadece yüzde 5'i seçmene ulaştırılabildi.


Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğinin 21 Ekim'de halk oyuna sunulmasına sayılı günler kalmasına rağmen binlerce referandum pusulası mahalle muhtarlıklarında seçmeni bekliyor. YSK tarafından gönderilen 574 bin seçim pusulasının sadece yüzde 5'i dağıtılırken, vatandaşların pusulalarını almaması üzerine İskenderpaşa Mahalle Muhtarı Ali Ürün ev ev dolaşarak pusulaları dağıtmaya başladı.


Diyarbakır'da referanduma katılımın çok düşük olacağına işaret eden İskenderpaşa Mahalle Muhtarı Ali Ürün, "Yüksek Seçim Kurulu tarafından bize gönderilen pusulaların çoğu halen bekliyor. Duyuru yapmamıza rağmen kimse gelip pusulaları almıyor. 3 bin 900 pusulanın sadece 100 adetini dağıttık. Bunları da kendi imkanlarımla daha önce tespit ettiğim adreslere ben dağıttım. Referanduma, milletvekilliği ve belediye başkanlığı seçimlerindeki gibi partiler propaganda yapmadığı için ilgi yok. Bana göre insanların sadece yüzde 1'i sandığa gider diye düşünüyorum" dedi.


Yenişehir Mahalle Muhtarı Mehmet Demir ise "Seçimlere çok kısa bir süre kala halen muhtarlığımız sakin. Referandum pusulalarını ne almaya gelen var ne de soran var. Vatandaşların her yıl sandığa gitmekten sıkıldığını, bir de yeterince bilgilendirilmediklerini düşünüyorum. 18 bin seçmenimiz var, ancak pusulaların yüzde 5'ini dağıtabildik. Bana göre bu referandumda halkın sadece yüzde 10'u katılım gösterecek" diye konuştu.
Referandum hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıkları için kafaları karışan Diyarbakırlı vatandaşlar ise, sandıkta "Evet" veya "Hayır" oyunun ne ifade ettiğini bilmediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 17:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?