8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ramazan kör olmayacak

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yaşayan ve görme özürlü olan Şeyhmus Çap ve ailesine Sur Belediye Başkanı Av. Ahmet Aydın yardım eli uzattı.

Sur ilçesi Fatihpaşa Mahallesi Odun Pazarı Sokak 1. Çıkmaz'da yaşayan ve doğuştan görme özürlü olan Şeyhmus Çap'ın ve ameliyat olmaması durumunda babası gibi gözlerini kaybedeceği belirtilen 2 yaşındaki oğlu Ramazan Çap'ın dramını öğrenen Sur Belediye Başkanı Av. Ahmet Aydın aileyi ziyaret etti. Başkan Aydın, tek gözlü evde oturan Çap ailesine halı, kanepe, gıda malzemesi yardımında bulundu. Başkan Aydın, Şeyhmus Çap'ın durumunu basından öğrendiğinde hemen yerinde tespit için bizzat eve gittiğini belirterek, "Gerçekten de tek odalı bir evde ve yerde bir kilimden başka bir şey yoktu. Şeyhmus'un iki yaşındaki oğlunun İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'nde ameliyat edilebilmesi için hemen bin TL para, gıda maddesi, halı, kanepe ve beyaz eşyalarını tamamladık. 2 yaşındaki Ramazan'ın tüm ameliyat masraflarını belediye olarak karşılayacağız. Belediyelerin halka hizmet götürmenin yanı sıra bu tur insanlarımıza da kol kanat germe görevleri vardır. Elimizden geldikçe bu insanlarımızdan desteklerimizi esirgemeyeceğiz" dedi.

Görme özürlü Şeyhmus Çap, Belediye Başkanı Ahmet Aydın'a teşekkür ederek, "Sayın Başkan Hızır gibi yetişti. Verdiği para ile hemen uçakla oğlumu İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'ne götüreceğim ve Cuma günü ameliyata alacaklar. Benim en büyük sevincim oğlumun da benle aynı kaderi paylaşmayacağıdır. Bize yardım elini uzatanlara ve Allah'a binlerce şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 15:00:48
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 17:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?