9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Recep Çelik yine tarih yazdı

RECEP ÇELİK BİR KEZ DAHA TARİH YAZDI

2008 Pekin Olimpiyatları'na katılarak olimpiyat oyunlarına katılan ilk Türk yürüyüşçü olan Recep Çelik, bir kez daha tarih yazdı ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na da adını yazdırdı. Milli atlet Çelik, ayrıca yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu.

 

İSVİÇRE'DE REKOR KIRDI

3 yıl önce Çin'in başkenti Pekin'de yapılan olimpiyatlara katılan ilk Türk yürüyüşçü olarak tarihe geçen milli atlet, olimpiyatlara iki kez üst üste katılan ilk Türk yürüyüşçü unvanını da elde etti. İsviçre'nin Lugano kentinde yapılan IAAF Parmit 20 km. yürüyüş müsabakalarına katılan Çelik, 1.23.41'lik derecesiyle olimpiyat barajını aştı. 10 km. geçişte 40.43'lik derecesiyle de Türkiye rekoru kıran Çelik, 2012'de İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak olimpiyatlarda boy gösterecek.

Bu yıl sırasıyla Romanya'daki Balkan Şampiyonası'na, Çin'de yapılan IAAF Çelenci Şampiyonası'na ve Portekiz'de gerçekleşen Avrupa Şampiyonası'na katılarak önemli dereceler elde eden Çelik, 2012 Olimpiyatları öncesinde en büyük sınavını ise Kore'de yapılacak Dünya Atletizm Şampiyonası'nda verecek.

"D.BAKIR'DA SPORCUYA DEĞER YOK"

Diyarbakır'da beklediği ilgiyi ve desteği göremediği için İzmir'e transfer olduğunu belirten milli atlet, sporcusu olduğu İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Pervin Şenel Genç'in olimpiyatlara katılma başarısından sonra kendisine açık çek verdiğini belirterek teşekkür etti. Çelik, "2008 olimpiyatları benim için tecrübe oldu. Londra Olimpiyatları'nda ise hedefim daha büyük olacak. Bunun için kalan 1 yılı en iyi şekilde değerlendireceğim. Diyarbakır adına yarışmak isterdim ama burada spora ve sporcuya değer verilmiyor" şeklinde konuştu.

"DESTEK GÖRMEK İÇİN NE YAPALIM?"

2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanan Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ne belediye ne de sivil toplum kuruluşları ve iş camiasından maddi ve manevi destek alamadık. Başarının ölçüsü nedir? Hak ettiğimiz değeri görmek için daha yapalım? Olay Recep Çelik değil. Kentimizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil eden diğer sporcular da yetim gibi. İnsanın memleketinde hak ettiği değeri görememesi çok acı. Doğup büyüdüğümüz, spora başladığımız memleketimiz adına olimpiyatlara gitseydik daha gurur verici olmaz mıydı? İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı, kucak açtı. İzmir adına yarışacağım ama diğer yandan da Diyarbakırlı Recep olarak anılmaktan onur duyacağım."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 12:03:01
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 13:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?