8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Rektörülük koltuğunda bir öğrenci

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri kapsamında rektörlük koltuğuna temsili olarak ilköğretim öğrencisi oturdu.

Özel Nil İlköğretim Okulu öğrencilerinden Emre Gören Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın koltuğuna otururken, Berk Geri ve Ahmet Vahdi Orak da Rektör yardımcıları olarak yanında yer aldı.

Küçük Rektör Emre Gören, üniversiteyi çağdaş bir üniversite haline getireceğini, üniversitenin Türkiye'de sayılı hatta dünyada tanınmış bir üniversite olması için büyük çaba içerisinde olacağını belirtti.

Üniversite hastanesinin Diyarbakır ve bölgede daha iyi hizmet verebilmesi için çeşitli projeler yapılmasını sağlayarak ve Diyarbakır'ın kalkınmasına katkıda bulunarak, kötü imajını kırmaya çalışacağını kaydeden temsili Rektör Gören, üniversitenin sosyal ve sportif faaliyetlerinin arttırılması yönünde çaba sarf edeceğini ve bu tür aktiviteleri daha sık yapılır hale getireceğini ifade etti.
Emre Gören'in hedeflenen can alıcı noktalara temas ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise şunları belirtti:

"Bizim de bu hedeflere ilerleme yönünde azmimiz ve gayretimiz var. Öncelikle bölgede sonra Türkiye'de ve dünyada sağlık alanında ve tüm bilimsel alanlarda Dicle Üniversitesi'ni önde, sayılı bir üniversite haline getirmek istiyoruz. Bunun için de öncelikle öğretim üyelerini hem bilimsel alanda hem de sosyal ve kültürel alanda teşvik etmek gerekiyor. Bu yönde çalışmalarımız başladı. Burada bir dil okulu açma çalışması içerisindeyiz. Dün Amerika Texas Üniversitesi'nden misafirlerimiz vardı. Geldiler burada incelemelerde bulundular."

Sosyal ve sportif alanlarda da birçok etkinliklerinin olduğunu ileten Saraç, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 12:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?