7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Rotary kulübünden basın toplantısı

Diyarbakır Rotary Kulübü Bölge Temsilcisi Ali Akıncı, dünyada çocuk felcini ortadan kaldırmak için kulüplerinin 600 milyon dolar para harcadığını belirterek, "Rotary kulüpleri gizli bir örgüt değildir. Toplantılarımız herkese açıktır. Bazı yanlış anlayışlara son vermek gerekiyor" dedi. 

Ali Akıncı, Diyarbakır Rotary Kulübü yöneticileriyle birlikte Dedeman Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. 

Kulübün faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Akıncı, "Rotary kulüpleri uluslararası bir oluşum olup, dünyada 32 bin kulüp bulunmaktadır. Artık Çin, Küba ve Rusya gibi ülkelerde bile Rotary oluşumları var. Yine dünyada 1 milyon 200 bin Rotaryen var. 4 farklı meslekten biraraya gelen işadamının 100 yıl önce ilk olarak Amerika'da kurduğu bir oluşum olan Rotary kulüpleri, hızla Avrupa ülkelerine de yansıdı. Rotary Türkiye'de ise 54 yaşındadır. Belli hedeflerimiz doğrultusunda çalışan bir kulübüz. Dünyada çocuk felcini ortadan kaldırmak için 600 milyon dolar para harcandı. Şimdi hedefimiz okuma-yazma sıkıntısını ortadan kaldırmaktır. Bu nedenle okuma-yazma kurslarına ağırlık verdik ve kolaylaştırılmış eğitim sistemini kullanıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da bunu benimsedi. Protokol yaptık, önce eğitimci öğretmenleri eğitiyoruz. 70 bin insana bugüne kadar okuma-yazma öğrettik. Önümüzdeki yıl hedefimiz ise 50 bin civarındadır" diye konuştu. 

Temiz su ve atıksu konusunda da projeler geliştirdiklerini açıklayan bölge temsilcisi Akıncı, okullar için paslanmaz çelikten küçük su pınarları yaptırdıklarını belirterek, "Yaklaşık 100 okula dağıttık. Rotary zenginler kulübü değildir. Hiçbir dernekte aynı meslekten 5'ten fazla üye almıyoruz. Farklı mesleklerden üyeler alarak bilgi ve becerilerden faydalanıyoruz. Resim sergisi, gala geceleri ve kermeslerden elde ettiğimiz gelirler ve Rotary Vakfı'na yapılan bağışlarla projelerimizi geliştiriyoruz" dedi. 

Güneydoğu'da yaşanan sel felaketinden sonra özellikle sel mağduru çocuklar için ayakkabı, bot ve giysi toplamak için yardım kampanyası başlattıklarını kaydeden Akıncı, "Yardımlar Adapazarı'ndan, Samsun'a kadar Türkiye'nin dört bir yanından alınarak Adana ve Ankara'da toplandıktan sonra buradaki mağdur çocuklara ulaştırılacaktır. 15 günlük bir kampanya süremiz var. Hakkari ve Ağrı'da okul onarım çalışmalarımız var. Ayrıca Van'daki bazı tarihi mekanların restore edilmesi için AB tarafından Türk Rotaryenlerine 275 bin Euro yardım yapıldı. Kars'taki tarihi Selçuklu Hamamı'nın da restorasyonu için AB'den yardım talebinde bulunduk" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 13:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet demirtaş IP: 85.98.65.xxx Tarih : 21.11.2006 11:31:33
Beni Rotaryenler okuttu 1998 de cerrahpaşa tıptan mezun oldum ellerinizden öpmeye geleceğim sizlere hayatımı borçluyum, kaydımı yapamıyordum maddi durumum çok düşüktü ben durumumu anlatmak için sizlere geldiğimde bana sana yardımcı olacaz ama bizimde senden bir isteğimiz var demiştiniz ne yalan söyleyeyim korkmuştum başta, ancak korkulacak bir şey yoktu çünkü biz kafalarımızda yazığımız senaryolardan korkuyorduk aslında isteğiniz mıh gibi aklımda değerli büyüklerim benden seni okutacaz ama tek isteğimiz sende okulunu bitirdiğin zaman maddi durumu iyi olmayan birini okut demiştiniz size söz veriyorum bunu yapacağım ve en yakın zamanda aranızda olacağım Diyarbakır Rotaryenleri