7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ruhsatsız yapılara izin yok

DİYARBAKIR'DA RUHSATSIZ YAPILARA İZİN YOK

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, görüntü kirliliği oluşturan ve izinsiz inşa edilen yapıları yıkarak, daha modern kent oluşturma çalışmalarına hız verdi.

Yenişehir Belediyesi, son olarak Şehitlik Mahallesi 71. Sokak'ta izinsiz inşa edilen hayvan barınaklarını yıkarak, sokakta ikamet eden yurttaşlara nefes aldırdı. Çevreye rahatsız edici kokular yayan hayvan barınaklarının yıkımı sırasında bir açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Uğur, modern bir kentte yakışan görünüm oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, Yenişehir ilçesinin gelecek 40 yılını planladıklarını söyledi.

Uğur, bir şekilde izinsiz de olsa yapılan ve gecekondu olarak tabir edilen yapıların yıkımında yurttaşların mağdur edilmemesi için sivil toplum kurumları ile bir dizi çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, temel amaçlarının ilçede ikamet eden tüm kesimlerin daha güzel şartlarda yaşamasına olanak vermek olduğunu belirtti. Uğur, "Şehitlik Mahallesi'nde 1/1000'lik imar planı çalışmamız tamamlanmak üzeredir. Başta Şehitlik Mahallesi olmak üzere bütün Yenişehir ilçesinde bu çalışmamızı yapmaktayız. Bugün yıkımını yaptığımız ahırlar bu çalışmanın bir sonucudur. Bu ahırlar hem çevreye kötü kokular yaymakta hem de görüntü kirliği oluşturmaktaydı. Bu durum iddiası olan bir kente yakışmıyordu. Onun için bu ahırları yıkmaya karar verdik. Kent İmar Planımız tamamlanmak üzeredir. Üzerinde çalıştığımız söz konusu imar planı Yenişehir ilçesinin önümüzdeki 40 yılına damgasını vuracaktır. Belediye olarak modern bir kente ne yakışıyorsa sivil toplum kurumlarının da fikrini alarak gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Yıkımı yapılan mekan sahiplerinin bir mağduriyet yaşamaması için titiz davrandıklarının altını çizen Uğur, "Yıkımını yaptığımız mekan sahiplerinin mağdur olmaması gibi temel bir politikamız var. Çünkü imar planına uygun yapılmayan yapıların büyük çoğunluğu zorunlu göç sonucu oluşmuştur. Bu özel durumu göz önünde bulundurmaktayız. Zorunlu göçle oluşan yerleşim yerlerinin büyük çoğunluğu belediyemiz sınırları içerisinde yer almaktadır. Ancak biz buna rağmen Diyarbakır'ı modern bir kente dönüştürmek zorundayız. Kentin bütün dinamikleri ile konuşarak çözmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'DA RUHSATSIZ YAPILARA İZİN YOK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 11:49:02
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 12:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?