5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Rüşvete suçustü

Daha önce DTP'li Kayapınar Belediyesi İmar İşleri Müdürü F.Ö.'yü beldede bina yapan bir müteahhitten 5 bin YTL rüşvet alırken suçüstü yakalayan emniyet, yeni bir rüşvet olayını ortaya çıkardı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, rüşvet alındığı yönündeki iddialar üzerine 2. Tapu Sicil Müdürlüğü'nde çalışma başlattı.

Tapu Sicil Müdürlüğü'nü gözlem altına alan emniyet ekipleri, uzun takibin sonucu tapudaki rüşvet çarkını tespit etti. Yapılan operasyonla rüşvete suçüstü yapan polis, 2. Bölge Tapu Sicil Müdürü M.D.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bazı müteahitlerin de bulunduğu belirtiliyor.

Emniyetteki sorguları devam eden zanlıların yarın Diyarbakır Adliyesi'ne çıkarılması bekleniyor. Müfettişler ise, rüşvet alınarak yapılan tapuları incelemeye aldı. Konuyu derinlemesine araştıran müfettişler, rüşvet olayının diğer kurumlarla olan bağlantılarını bulmaya çalışıyor. Rüşvet iddialarını uzun süredir takip ettiklerini dile getiren emniyet yetkilileri, tapudaki rüşvet alma olayının sıradan bir hadise haline geldiğini kaydediyorlar.

Vatandaşlardan tapu işlemlerinde 5 ile 200 YTL arasında değişen miktarlarda rüşvet alındığını dile getiren yetkililer, rüşvet alanlara yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini ifade ediyorlar.

Emniyet güçleri Siirt'te ise, çıkar amaçlı suç örgütü kuran 10 kişilik "Askerliğe elverişli değildir, sakatlık" gibi sahte rapor düzenleyip vatandaşları işe yerleştirme vaadiyle kandıran bir şebekeyi çökertti. Yetkililer, gözaltına alınan kişilerin Diyarbakır, İzmir, Adana, Hatay İskenderun'da bazı kişilere sahte sağlık raporu aldığını tespit ettiklerini ifade ediyorlar.

Diyarbakır emniyeti, 5 bin YTL rüşvet alırken Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Kayapınar Belediyesi İmar İşleri Müdürü F.Ö. ile B.C. isimli mimar-mühendisleri suçüstü yakalamıştı. Cumhuriyet Başsavcılığı ise rüşvet almak ve vermek suçundan F.Ö. ile B.C.'nin tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar vermişti.
Zaman
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 16:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?