4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Sabancı: Erken seçim fayda getirmez

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı, Bölgesel Kalkınma, Teşvikler ve GAP toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret eden TÜSİAD Başkanı, "Türkiye’nin gündeminde de erken seçim olduğunu düşünmüyoruz. Erken seçimin, ekonomiye faydası olmayacaktır" dedi.

Güneydoğu ve Sanayici İş Adamları Dernekleri Konfederasyonu (DOGÜNSİFED) ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu tarafından Diyarbakır Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilecek olan ’Bölgesel Kalkınma, Teşvikler ve GAP’ toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, öncelikle Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

DİSİAD Başkanı Şeymus Akbaş, ziyaretçilere yaptığı konuşmada, "Toplantıda, sizlere hem bölgemiz hem ilimiz hakkında bilgi sunacağız. Bir de bölgemiz ve GAP ile ilgili bir rapor hazırladık, bu raporu size sunacağız. GAP ile ilgili hem TÜSİAD’dan hem Konfederasyon’dan destek isteyeceğiz. Bölgemizin kalkınması için en önemlisi GAP projesidir. Bunun mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bize verilen teşviklerin, açılan paketlerin bugüne kadar bir yarar getirmediğini gördük. İş adamları olarak artık teşvik istemediğimizi söylüyoruz" dedi.

TÜRKKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Enis Özsaruhan ile birlikte yaptığı ziyaretinde Ömer Sabancı, Türkiye’de erken seçim konusunu değerlendirdi. Sabancı, ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Gündemimizde, Türkiye’nin gündeminde olan konular var. Ekonomik ve Avrupa Birliği konuları var. Şu anda biz erken seçim için bir sebep görmüyoruz. TÜSİAD olarak, Türkiye’nin gündeminde de erken seçim olduğunu düşünmüyoruz. Zaten yetkili organlar da bunu açıkladılar. Şu anda gündemde böyle bir şey yok. Erken seçimin olması halinde, ki hiç beklentimiz yok, ekonomiye faydası olmayacaktır erken seçimin. Türkiye’nin gündeminde şu anda erken seçimin olduğunu düşünmediğimizi açıkça belirtmeliyim" diye konuştu.

Burada bir gazetecinin, "Ömer Sabancı suikastı zanlısı Fehriye Erdal ile ilgili olarak Belçika’daki Bruges Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusuna, Sabancı, ’’Bugün konumuz Diyarbakır’ı ziyaret. Zamanı geldiğinde onu da değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından DİSİAD Başkanı Şeyhmus Akbaş tarafından TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı’ya plaket verildi. TÜSİAD Başkanı, daha sonra TÜRKKONFED Yönetim Kurulu Başkanı ile birlikte Diyarbakır Valisi Efkan Ala’yı makamında ziyaret edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 16:53:15
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?