8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Saddam Hüseyin Diyarbakır'da

 Tedavi edilmek için Irak'tan Türkiye'ye getirilen 12 kişi, geceyi Diyarbakır'da geçirdi. Refakatçileri ile birlikte dün gece geç saatlerde Diyarbakır'a gelen Iraklılar'a 3 doktor eşlik etti. İstanbul'da çeşitli hastanelerde tedavi ettirilecek olan Iraklı 12 vatandaş, Diyarbakır'da DSİ misafirhanesinde Türk usulü kahvaltı yaptı. Türkiye'ye gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Iraklı hastalarla birlikte gelen refakatçiler arasında en fazla dikkati Saddam Hüseyin adlı genç çekti.
Göz ve beyninde rahatsızlığı bulunan ağabeyi Abdullah Hüseyin ile birlikte gelen Saddam Hüseyin (24), isim benzerliğinden dolayı gördüğü ilgiden oldukça memnun. Ağabeyinin en büyük yardımcısı olan Saddam Hüseyin, arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır'da gezinti yaptı. Sempatik tavırlarıyla kısa sürede dostluklar kuran Saddam Hüseyin, ismini babasının koyduğunu ve Irak Savaşı'nda yer aldığını ifade ederek, "Kardeşimin gözlerindeki ve beynindeki problemler yüzünden Türkiye'ye geldik. Savaştan sonra ismimden dolayı bazen problemlerle karşılaşmaktaydım. Benim bir ağabeyim daha önce Türkiye'ye gelmişti. En son futbol oynadığını duymuştuk. Benim adım tamamen bir tesadüftür. Irak hayırlı bir ülkedir, umarım sonu da hayır olur. Türkiye'nin bizlere yaptığı yardımlardan dolayı çok mutluyuz. Allah bütün hastalara şifa versin" dedi.
Diyarbakır'da misafir edilen 12 Iraklı hasta ile refakatçileri akşam saatlerinde Türk Hava Yollarına ait uçakla tedavilerinin yapılması amacıyla İstanbul'a gidecek.
ADNAN ŞİMŞEK - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 13:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?