2
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Sağlıkta tersine göç başladı

Yaptığı başarılı ameliyatlarla adından sıkça söz ettiren Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesi'ne yurt içinden İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere, yurt dışından da Irak, Azerbaycan ve Suriye'den hastalar gelmeye başladı.

Hasta kabulüne başladığı günden itibaren hastaların güvenini kazanan DÜ Kalp Hastanesi, kısa sürede adını ülke çapına duyurmayı başardı. Yurt içinden İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere çeşitli bölgelerden gelen hastaların yanı sıra, çevre ülkelerden Irak, Azerbaycan ve Suriye'den de hastaların geldiği Kalp Hastanesi'ne teşekkür mektupları yağıyor. Gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşan hasta yakınlarından Seyit Akdağ, Cahit Can, Mehmet Duygu, Veysi Yaşar, Neşet Tuncer, İbrahim Ödünç, Basri Altun, Arzu Perihanoğlu, M. Salih Durmaz, Tuncay Arslan, Kemal Ayaz, Veysel Dulgaç ve daha birçok hasta ile hasta yakınlarından Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan'a teşekkür mektupları geliyor.

Kalp Hastanesi'nde yapılan müdahalelerle sağlığına kavuşan hastaların, hastanede kaldıkları süre içerisinde verilen kaliteli hizmet, ilgi alaka ve etkili tedaviden dolayı memnuniyetlerini dile getirdikleri mektuplardan birinde; "Hastam kalp kriz geçirmişti. DÜ Kalp Hastanesi'ne getirdim. Hastamı hemen yatırdılar. Çok ilgilendiler. Hastamın tıkalı olan damarlarını anjiyo ile açtılar. Tedavi süresince çok memnun kaldık. Böyle bir hastane kurduğunuz için çok teşekkür ederim" ifadesi kullanıldı. Başka bir mektupta ise; "Hastamı İstanbul'da birkaç hastaneye götürdüm. En son DÜ Kalp Hastanesi'ne getirdim. Burada yapılan başarılı müdahale sonucunda hastam sağlığına kavuştu. Başta Başhekim Prof. Dr. Sait Alan olmak üzere M. Sıddık Ülgen hocaya ve tüm ekibine ayrı ayrı sonsuz teşekkür ederim" ifadesine yer verildi.

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, aldıkları bu teşekkür mektuplardan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Alan, "Hastalarımızın sağlığına kavuşması bizleri mutlu ediyor. Son 4 yılda yaptığımız etkili ve özverili çalışmalar neticesinde büyük aşamalar kaydettik. Bunun en güzel örneği hastanelerimizde yaptığımız değişim ve dönüşümdür. Bugün İstanbul'da yapılan müdahaleye rağmen şifa bulamayan ve ölüm riski büyük zor bir vaka olan Ercan A. adındaki hastayı başarılı bir girişimle sağlığına kavuşturan Kalp Hastanemiz 'En başarılı vaka ödülü' alma durumuna geldi. Bu da Diyarbakır ve bölge adına mutluluk vericidir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2012 Perşembe 15:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?