7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sahabe türbesine saygısızlık

DİYARBAKIR'DA VATANDAŞLAR TÜRBE ZİYARETLERİNE SAYGISIZLIKTAN ŞİKAYETÇİ

Diyarbakırlı vatandaşlar sahabe türbelerine gerekli saygının gösterilmediğinden ve dini vecibelerin yerine getirilmediğinden şikayetçi olduklarını belirtti.

Aşefçiler Çarşısı içerisindeki sahabeden Malik-i Ejder Hazretlerinin türbesinin önü adeta pazarcıların istilasına uğruyor. Ziyarete Fatiha, dua ve Kur'an-ı Kerim okumaya gelen vatandaşlar ne oturacak ne de ayakta duracak yer bulamadıklarından şikayetçi. Nebahat Soylu, "Elhamdülillah bizler Müslüman'ız. Allahu Teala kentimize evliyalar embiyalar vermiş. Birçoğunun türbesi burada. Gidip ziyaret edip dini vecibelerimizi yerine getiriyoruz. Fakat daha önceleri gelip ziyaret ettiğimiz Malik-i Ejder

Hazretlerinin türbesine şimdi gelemiyoruz ve tavaf edip dini vecibelerimizi yerine getiremiyoruz. Pazar esnafı böyle bir mübarek evliyanın türbesi önüne tezgah açmış. Her şey para değil, bunun iyi bilinmesi gerekiyor. Bizler de bunu Müslüman dininde saygısızlık olarak addediyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; Malik - i Ejder Hazretleri türbesinin önünün ve yanlarının tevafa açılması için girişimlerde bulunsunlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 10:46:03
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?