9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Sahte askerler köylüleri dolandırdı

DİYARBAKIR'DA SAHTE ASKER ALARMI

Kendilerini askeri personel olarak tanıtan kişiler köylüleri dolandırdı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Dereboyu köyünde ikamet eden Nusret ve Vedat Baran kardeşler, kendilerini askeri personel olarak tanıtan şebekeye 8 adet büyük baş hayvan kaptırdı. Merkeze bağlı Dereboyu Köyü'ne giderek kendilerini askeri personel olarak tanıtan 4 kişi, askeri birlikler için et satın aldıklarını belirterek sahte senet karşılığında köylü vatandaşlardan hayvan aldı. Dolandırıcılara yaklaşık 30 bin lira değerinde 8 adet büyük baş hayvan kaptıran Baran kardeşler, dolandırıldıklarını anlayınca soluğu Jandarma karakolunda aldı. Kendisini "Ergani Jandarma Komutanlığı'nda görevli Şahin Üsteğmen" olarak,

yanındaki üç arkadaşını da asker olarak köylülere tanıtan 4 kişi, Baran kardeşlere askeri birlik için et satın aldıklarını belirterek, yaklaşık 30 Bin lira değerinde 8 adet büyük baş hayvanı sahte senetler karşılığında aldı. Aldıkları senetlerin sahte olduğunu farkına varan Baran kardeşler, zaman kaybetmeden soluğu Jandarma Karakolu'nda aldı. Dolandırıcılara hayvanlarını kaptıran Baran kardeşler, yaşadıkları olayı şöyle anlattı: "Köyümüze gelen 4 şahıs kendilerini asker olarak tanıttı. İsminin Şahin Üsteğmen olduğunu söyleyen şahıslardan birisi, Ergani Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduklarını ve askeri birliğe et satın almak için köyleri dolaştıklarını söyledi. Bizler de onlara 30 bin liralık senet karşılığında 8 adet büyükbaş hayvan verdik. Verilen senetlerin sahte olduğunu anlayınca Jandarma'ya giderek durumu sorduğumuzda iş işten geçmişti. Köyümüz aynı zamanda bir şehit köyü, bu şahıslar köyümüzde bulunan şehit mezarlığını da ziyaret ederek bizleri kendilerine inandırdı. Onlara yemek verdik ve en iyi şekilde ağırladık. Hayvanlarımızı kaptırdık, mağduruz" diye konuştu.

Köylü vatandaşlar kendilerini dolandıran şahıslardan şikayetçi olurken, Jandarma zanlıların yakalanması için merkeze bağlı tüm köylerde teyakkuza geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 13:49:05
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 16:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?