5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Sahte ilaca dikkat

Türkiye'de son zamanlarda çeşitli illerde ortaya çıkan sahte ilaçla ilgili operasyonlar vatandaşları tedirgin ederken, Güneydoğu'daki eczanelere ilaç dağıtımı yapan bir firma yetkilisi, henüz sahte ilaca rastlanılmayan bölgede ilaç kutularındaki renk ve yazılara dikkat edilmesini istedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere ilaç dağıtımı yapan Em-Pa Ecza Deposu ve Medikal Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Deniz, son zamanlarda düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen sahte ilaçların halkı tedirgin ettiğini ifade etti. Bölgede henüz sahte ilaç olayına rastlanılmadığını vurgulayan Deniz, ilaç alırken ilaç kutusu üzerindeki yazı ve renge dikkat edilmesini istedi. Fikret Deniz, "Ecza deposu olarak ilaç firması ile eczaneler arasında aracı kurum durumundayız. Bu nedenle ilaç firmasından aldığımız ilaçları kontrol edip bölgedeki eczanelere dağıtıyoruz. Sahte ilaçları anlamamız pek zor olmuyor. Vatandaşlara da bildiklerimizi öğreterek, duyarlı olmaların istiyoruz. Orijinal olan bir ilaç kutusunda ilaç ismi belirgin ve alt zemini ise parlak olmakta. Ama sahte olan ilaç kutusunda yazılar yanlış, zemin rengi ise soluk olmakta. Ayrıca ilacın tarih kısmında çizgiler oluyor" dedi.

Ayrıca Deniz, firmalarına ve emniyet güçlerine şu ana kadar sahte ilaç olayının intikal etmemesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 17:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?