8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sahur vakti miting hazırlığı

DİYARBAKIR'DA SAHUR VAKTİ BAŞBAKAN HAZIRLIĞI

Yeni Anayasa referandumu için Diyarbakır'a bugün saat 16.00'da gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için sahur vakti miting alanı hazırlanırken, geçiş güzergahında bulunan çöp konteynırları ise kimliği belirsiz kişiler tarafından ters çevirilerek çöpler yerlere atıldı.

Yeni Anayasa referandumi için saat 16.00'da Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için gece sahur vakti miting alanı hazırlanmaya başlandı. Miting alanına getirilen vinç ile alan bayraklarla donatılırken, alanda 5 Eylül günü BDP'nin yapacağı boykot pankartlarının da bulunması dikkat çekti. Gece sabaha kadar polisler alanda ve şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri alırken referandum için 'Evet' bayrakları asan bir genç ise, "Herşey Başbakanımız için, görevimizdir yapacağız" diyerek elindeki 'evet' bayraklarını alana astı. Alanda çok sayıda ekip güvenlik önlemi alırken, bölgede zırhlı akrepler sürekli ring halinde gezerek çıkabilecek olaylara müdahale etmek için hazır bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın havaalanından çıkarak miting alanına geçiş güzergahı olan Kuruçeşme ve Mardin yolu güzergahında bulunan çöp konteynırları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ters çevirildi. Belediye tarafından gece toplanmayan çöpler nedeniyle ters çevirilen konteynırlarda bulunan çöplerde yollara döküldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 16.00'da Miting alanına geleceği, 17.30 ile 18.30 arası Valiliği ziyaret edeceği ve Karayolları tesislerinde iftar yemeğini yedikten sonra saat 21.00 sıralarında Diyarbakır'dan ayrılacağı öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA SAHUR VAKTİ BAŞBAKAN HAZIRLIĞI
DİYARBAKIR'DA SAHUR VAKTİ BAŞBAKAN HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 09:59:03
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 11:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?