7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sakal-ı Şerif heyecanı

Hazreti Muhammed'in sakal-ı şerifi Diyarbakır'da ziyarete açıldı. sakal-ı şerifi görmek isteyen binlerce vatandaş camiye akın etti.

Kadir gecesi sebebiyle Diyarbakır Merkez Abdulcelil Camii'nde sakal-ı şerif heyecanı yaşandı. Akşam teravih namazından sonra sakal-ı şerifin ziyarete açılacağını öğrenen Diyarbakırlılar, Merkez Abdulcelil Camii'ne akın etti. Diyanet görevlileri tarafından muhafazasından çıkarılan sakal-ı şerifin önünde sıraya geçen vatandaşlar, dualar etti.

Cam tüp içerisinde muhafaza edilen sakal-ı şerif, din görevlileri tarafından camiye gelen vatandaşlara tek tek gösterildi. Kimileri de cep telefonlarındaki
kameralarla çekim yaptı. Abdulcelil Camii imamı Abdulcelil Birbir, "Sakal-ı şerif, Diyarbakır Müftülüğü'ne aittir ve il müftülüğü tarafından muhafaza altına alınmıştır. Sakal-ı şerif, geçen yıldan bu yana Diyarbakır'da hemen hemen 30 camide ramazan ayında vatandaşın ziyaretine açıldı.

Ziyaret, peygamber efendimizin maneviyatını düşünerek, tefekkür ederek yapılmalıdır. Amacımız, peygamber efendimizin sakalından bir parçanın ziyaret edilip peygamber efendimize selavat getirilmesidir. Allah bu vesile ile bu
ziyareti açanlardan razı olsun" dedi.

Sakal-ı şerifi ziyarete gelenler arasında çocukların da olması ve çocukların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 11:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?