8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sanal imza kampanyası

TUTUKLANAN BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN İMZA KAMPANYASI

Kapatılan DTP'nin belediye başkanları ve yöneticiylerinin de aralarında bulunduğu 23 kişinin tutuklanmasının ardından internet ortamında tutuklulara destek amaçlı imza kampanyası başlatıldı.

DTP'nin kapatılmasının ardından BDP'ye geçiş yapan bazı belediye başkanları ve yöneticilerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 23'ünün tutuklanmasının ardından yapılan basın açıklamaları ve yürüyüşlere sanal ortamda imza kampanyası da eklendi. www.irademedokunma.com adresinde, tutuklanan başkanlar ve beraberindekilerin elleri kelepçeli halde olan fotoğrafları hemen giriş sayfasına konulurken, sayfa Türkçe, Kürtçe ve İngilizce olmak üzere 3 ayrı dilde hazırlandı. Sitenin hemen girişinde yapılan açıklamada operasyonlara ve tutuklamalara tepki gösterilerek, ''BDP'ye ve sivil toplum kuruluşlarına karşı yürütülen bu operasyonların derhal sona erdirilmesi için tüm demokratik kamuoyunu seslerini yükseltmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz" denildi.

2 gün önce açılan internet sayfasındaki imza kampanyasına Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelerden de çok sayıda kişi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:44:03
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 15:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?