4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Sanat festivali gergin başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "7. Kültür ve Sanat Festivali" gergin başladı. 61 tane ağacının belediye tarafından kesildiğini iddia eden bir kadın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e "Sen Diyarbakırlı değilsin" diyerek sitemde bulundu.

 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, Dağkapı Meydanı'nda yapılan etkinliklerle başladı. Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu ve eski DEP milletvekili Selim Sadak, vatandaşlarla birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekti. Türkçe ve Kürtçe konuşma yapan Osman Baydemir, kürsüden indiği sırada ismini açıklamayan bir kadın tarafından protesto edildi. 61 tane ağacının belediye tarafından kesildiğini iddia eden kadın, "Ağaçlarımı neden kesiyorsun?" diyerek Baydemir'e sitemde bulundu. 

Başkan Baydemir, "Ağaçları kesmemiz gerekiyor. Ben Diyarbakır'ı çok seviyorum. Konuşmanın yeri ve zamanı değil, yarın gelin konuşalım" diyerek olay yerinden uzaklaştı. Bunun üzerine kadın, "Sen Diyarbakırlı değilsin, şehirli olsan buna engel olursun. 61 tane ağacımı kestiniz. Günah değil mi? Ben provokatör değilim. Benim kadar kimse burayı sevemez, ağaçlarımın kesilmemesini istiyorum" diyerek Başkan Baydemir'i protesto etti. 

Çevredeki vatandaşlar ise, kadına şov yaptığını söyleyerek tepki gösterdi.
Dağkapı Meydanı'nda başlayan festival etkinlikleri, Urfakapı Meydanı'nda "Koma Azad" adlı Kürtçe grubun konseriyle gece geç saatlere kadar sürdü. Konserde baygınlık geçiren bir kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 01:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?