7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sanat Merkezi Ekim'de açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Diyarbakır'da yaptırılan ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük sanat merkezi olarak adlandırılan Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışının bu yıl Ekim ayında yapılması bekleniyor.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde yapılan Kültür ve Sanat Merkezi'nin hazırlıkları aralıksız süryor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ve 8 milyon TL'ye mal olan Kültür ve Sanat Merkezi'nin içinde, kütüphane, spor salonları, kafetarya, eğlence merkezleri, balo salonu ve sosyal aktivite alanları yer alacak. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen merkez 14 bin metrekare alan üzerinde yapılırken, çalışmaları bizzat takip eden şantiye şefi Ömer Aysen, çalışmaların aralaksız devam ettiğini belirtti.

Aysen, "Yapılacak olan Kültür ve Sanat Merkezi Diyarbakır'a yeni bir güzellik katacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan bu sanat eseri tüm bölgeye hitap edecektir. Maliyeti yaklaşık 8 milyon TL'dir. 14 bin metrekare üzerinde yapılan bu alanın üzerinde yok yok. Sanat merkezinin yapımı Allah kısmet ederse tamamlanacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?