8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Şantiyesi yakılan iş adamına ziyaret

VALİ VE BAYDEMİR'DEN PKK TARAFINDAN ŞANTİYESİ YAKILAN İŞ ADAMINA ZİYARET

TÜYAP Fuarcılık A.Ş. (TÜYAP) tarafından organize edilen "İnşaat 2010 ve Belediye 2010" fuarının açılışı görkemli bir şekilde yapılırken, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir referandumda "Evet" oyu kullandığı için PKK tarafından şantiyesi basılarak yakılan iş adamı Raif Türk'ün standını gezerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

TÜYAP tarafından organize edilen ve başta Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası ve önemli sivil toplum kuruluşları (STK) tarafından desteklenen "İnşaat 2010 ve Belediye 2010 Fuarı"nın açılışı yapıldı. Fuar alanında yapılan açılışa Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersöz, STK temsilcileri ve yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yerli ve yabancı katılımcı katıldı. Fuar açılışında konuşma

yapan Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, "Irak'tan, İran'dan ve Suriye'den misafirlerimiz geliyor. Ama Irak'tan gelemediler. 3 gündür onları açılışa getirmek için büyük çaba içerisindeydik. Erbil konsolosluğu ile görüştüm. Kendileri bana da yardımcı oldular. Ben bunu anlamıyorum. Komşu iller ile karşılıklı olarak vizeleri kaldırıyoruz. Ticaret hacmimimizn en yüksek olduğu Irak'la bu problemleri neden yaşıyoruz? Vize sorunu neden yaşıyoruz? Bunu anlayabilmiş değilim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Ensarioğlu'nun söylediklerini destekleyerek şunları söyledi: "Fuar kenti olmamız için konaklama altyapısını çözmemez lazım. İy bir yoldayız. İleriye doğru ilerliyoruz. Ama hızımızın artırmak zorundayız. Ana kent ve alt belediyelerimize düşen göreve konaklama anlamında zemin hazırlamaktır. Diyarbakır'ın her köşesinde hukuka ve ahlaka haykırı olmaması kaydıyla dileyen girişimcimiz talebini iletsin, hemen onu turistik tesis alınana dönüştürelim.

Diyarbakırımızın uluslararası uçuşa hazır sivil alana kavuşması konusunda da belediyemize düşen bütün sorumluğu eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye aday olduğumuzu da buradan ifade etmek istiyorum. İddiam o ki Diyarbakır ülkemize çok ciddi katma değerler sunacaktır" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DAN ALMANYA'YA DİREKT SEFERLER BAŞLIYOR

Vali Mustafa Toprak ise müjdeli bir haber vererek, kasım ayına kadar Diyarbakır'dan Almanya'ya uçuşların başlayacağını belirtti ve "Neden burada oteller yapılmasın? İnsanlar gelsinler bu değerleri yaşasınlar. Havaalanı konusunda kısmen de olsa inşallah hep birlikte açıklayacağız. Kasımın başında Almanya uçuşları başlayacak. Şu an onun izninin alınması söz konusu. Biz altyapısını kurmaya çalışıyoruz. Hiçbir problem çıkmayacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan kurdele kesimi ile fuarın açılışı gerçekleşti. Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu ve beraberindekiler daha sonra fuarda konulan stantları gezerken, referandumda "Evet" oyu kullandığı için PKK'lılar tarafından şantiyesi basılarak yakılan iş adamı Raif Türk'ün standını gezerek uzun süre sohbet ettikten sonra geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

VALİ VE BAYDEMİR'DEN PKK TARAFINDAN ŞANTİYESİ YAKILAN İŞ ADAMINA ZİYARET
VALİ VE BAYDEMİR'DEN PKK TARAFINDAN ŞANTİYESİ YAKILAN İŞ ADAMINA ZİYARET
VALİ VE BAYDEMİR'DEN PKK TARAFINDAN ŞANTİYESİ YAKILAN İŞ ADAMINA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 18:16:00
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?