4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Sarıgül'den Baykal'a nispet

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 29 Ocak’ta yapılacak genel başkanlık seçimi öncesi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan sonra genel başkan adayı Mustafa Sarıgül de Diyarbakır’a geldi.

Baykal’ı Diyarbakır’da 80’e yakın CHP’li karşılarken, Sarıgül’ü binlerce CHP’linin karşılaması dikkat çekti. Büyük coşku karşısında gözyaşlarını tutamayan Sarıgül kurultayı, "Türkiye’nin ve CHP’nin Baykal’dan kurtulma kurultayı" olarak niteledi.

CHP Genel Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ü Diyarbakır’da binlerce partili karşıladı. Kurultay öncesi Diyarbakır’a gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı 80’e yakın, özel bir uçakla kente gelen Sarıgül’ü ise havaalanında binlerce CHP’li karşıladı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eşi Aylin Kotil Sarıgül ve kendisini destekleyen milletvekillerinden Muhsin Koçyiğit, Muharrem Toprak, Muharrem Doğan, Turhan Tüysüz, Erdoğan Kaplan’ın yanı sıra Bitlis ve Şırnak il başkanlarıyla birlikte Diyarbakır’da gövde gösterisi yaptı. Havaalanı VIP Salonu’nda basın mensuplarına bir açıklama yapan Sarıgül, kurultayın Türkiye’nin ve CHP’nin Baykal’dan kurtulma kurultayı olacağını söyledi.

Diyarbakır’a sırtını dayayanların sırtının yere gelmeyeceğini dile getiren Sarıgül, "Diyarbakır’a CHP ile bütün ulusumuzu barıştırmaya, bütünleştirmeye geldim. Barış, özgürlük ve dünya insanının mutluluğu için buradayım" dedi.

Sarıgül, Diyarbakır’a, halkı CHP ile barıştırmaya geldiğini belirterek, "İstiyorum ki CHP ile ulusumuz arasında örülen yapay duvarları kaldıralım. Benim iki görevim var, biri CHP’yi dünyanın en demokratik partisi yapmak, ikincisi bütün solu birleştirmek ve önümüzdeki seçimlerde sosyal demokratların Türkiye’de aldığı en büyük oyu almak. Bugün Diyarbakır’da, Güneydoğu’dayım. Sırtını buraya dayayanların sırtı hiçbir zaman yere gelmemiştir. Barış, özgürlük ve dünya insanının mutluluğu için buradayım. İstiyorum ki İstanbul ile Diyarbakır arasındaki uçurumları kaldıralım. Oralarda ne varsa Diyarbakır’da da o olsun" dedi.

"DİYARBAKIR’A KOLTUK İÇİN GELENLERDEN DEĞİLİM"

Konuşmasında bölge sorunlarına da değinen Sarıgül, CHP lideri Deniz Baykal’ın, geçen günlerde Diyarbakır’da delegelerle yaptığı toplantıyı da eleştirdi.

Sarıgül, "Boşaltılan köylerinizi biliyorum. Çocuklarınızın işsizliğini biliyorum. Sadece ve sadece Diyarbakır’a delege arkadaşlarla konuşmak için, sadece kendi koltukları söz konusu olduğu zaman gelenler gibi değilim. 29 Ocak’tan sonra Türkiye’nin en büyük mitingini Diyarbakır’da yapacağız. Laz’ıyla, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle din farkı, dil farkı, ırk farkı, kültür ve mezhep farkı gözetmeden, dünya insanlığının barışı ve hoşgörüsü için Diyarbakır’a geldim. Diyarbakır’a milletvekili oldum geldim, belediye başkanı olarak geldim, üçüncü kere Diyarbakır’a nasıl geleceğim? Bu kurultay Baykal’dan Türkiye’nin ve CHP’nin kurtulma kurultayıdır. Bu kurultay, CHP ile ulusumuzu barıştırma kurultayıdır. Bu kurultayda başarısız bir yöneticiyle, başarılı bir yönetici oylanacaktır. Bu kurultay, birilerinin çıkarı için yapılan kurultay olmayacaktır. Başta Güneydoğu halkı olmak üzere ulusumuzun çıkarı için yapılan kurultay olacaktır. Kurultayda sadece ve sadece genel başkan seçilmeyecek. Diyarbakır’dan, Güneydoğu’dan aldığım güçle sosyal demokratların tümünün, bağımsız Türkiye’nin iktidarı ve başbakanı çıkacaktır" dedi.

Sarıgül, ardından yüzlerce araçlık konvoyla kent içinde gezinti yaptı. Gördüğü yoğun ilgi karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Sarıgül, DEHAP’lıların yoğunlukta olduğu Bağlar bölgesinden geçerken vatandaşları zafer işaretleriyle selamladı. Sarıgül daha sonra Balıkçılarbaşı semtindeki Class Otel önünde toplanan yurttaşlara hitap etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 15:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?