8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sarımsak ve soğan cep yakıyor

SARIMSAK İLE KURU SOĞANA YANAŞAN YOK

Diyarbakır'da pazarlarda ve marketlerde zam şampiyonu olan sarımsak ile kuru soğanı vatandaşlar, kiloyla değil de tane ile almaya başladı.

Pazarlarda ve marketlerde fiyatı her geçen gün artan sarımsak ile kuru soğana vatandaşlar yanaşamayınca bu iki ürünü kiloyla değilde tane ile almaya başladı. Zamlardan yakınan Ali Demir adlı vatandaş, "Bir kilo sarmısak 15 TL, bir kilo kuru soğan 3 TL olursa nasıl alacağız ve nasıl tüketeceğiz. Şaşırdık kaldık bu kadarı da olmaz. Artık kiloyla değilde tane olarak almak mecburiyetinde kalacağız ve öyle de yapıyoruz. Piyasayı kontrol eden yok, kaça sattın diyen de yok . Bizler de vatandaşlar olarak çok zor durumda kalıyoruz. Bakalım ne olacak" dedi.

Pazarcı esnafından Mahmut Aslan da, "Sarımsak ve soğanın fiyatlarının yüksek olması bizden değildir. Hale pahallı geliyor, biz de pahalı satmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşımız haklı gelip almayan bile var, gelipte çok az alanlar var. Bu iki üründe gittikçe pahallanıyor, biz de çeşit olsun bulunsun diye alıyoruz fazla kar etmek için değil" diye konuştu.

SARIMSAK İLE KURU SOĞANA YANAŞAN YOK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 10:51:03
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 17:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?