7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Satranç turnuvası büyük ilgi gördü

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi 2. Gençlik Spor ve Kültür Şenliği kapsamında düzenlenen satranç müsabakaları, 7'den 70'e meraklılarını biraraya getirdi. 

Kültür Sarayı Satranç Eğitim Merkezi'nde dün başlayan müsabakalara özellikle çocuklar ve yaşlılar büyük ilgi gösterdi. 70 satranç meraklısının katıldığı müsabakalar, 15 yaş altı ve üstü olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı. Turnuvaya katılan İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Cevat Ergin ise, eğitim için öteden beri çocukların bu tür etkinliklere yönlendirilmesini istediklerini belirterek, "Kahve kültüründen uzak kalmaları, eğitim ve oyun ihtiyaçlarının karşılanması için gerçekten güzel bir etkinlik. Yılda birkaç kez tekrarlanmasını istiyoruz" dedi. 

Hayli heyecanlı oldukları gözlenen çocuklardan Zeynep Tofan, 6 yıldır satranç oynadığını, ilk kez resmi bir müsabakaya katıldığını söyleyerek, "Bu, bir zihin sporudur. Derslerimizin başarılı geçmesinde de etkili oluyor. Amacım, iyi bir satranç oyuncusu olmak. Belediyeye teşekkür ederim" derken, 2 yıldır satranç oynadığını söyleyen kardeşi Merve Tofan (10), bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi. Yarışmada torunu yaşındaki bir gençle eşleşen memur emeklisi Reşat Alaağaç ise, beynine ve gücüne güvendiğini ifade ederek, "Cenabı Allah, kime nasip etmişse o kazansın" diye konuştu. 

Müsabakalara ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır temsilcisi İbrahim Tofan, müsabakaları puanlama sistemine göre yapacaklarını belirterek, "Her katılımcı 7 oyun oynayacak. Eleme usulü değil. Kaybeden, elenmiyor. Her oturumda iki oyun oynanacak. 7 maç sonra en yüksek puanları alanlar dereceye girecek" dedi.
Bugün de devam eden müsabakalar, yarın sona erecek.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 13:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?