3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Şavata İHD'ye başvurdu

Diyarbakır'da çektiği 'Kara Güneş' adlı televizyon dizisinin yayına konulmadan anlaşmasının fesh edildiğini öne süren Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, mağduriyetinin giderilmesi için İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi'ne başvurdu. Manken Şenay Akay'ın da rol aldığı dizi film Güneydoğu'da yaşanan hikayeleri konu alıyor.

Çekimleri Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'Kara Güneş' adlı televizyon dizisinin yayına konulmadan anlaşmasının fesh edildiğini belirten dizi yönetmeni ve oyuncusu Gani Rüzgar Şavata, İHD Diyarbakır Şubesi'ne resmi başvuruda bulundu. Şavata, yaptığı yazılı başvuruda şu ifadelere yer verdi: "Bir televizyon için TMSF yetkilileri ile yaptığımız sözleşme gereği "Kara Güneş" isimli dizi film çekmeye başladık. 4 bölümünü tamamladığımız dizinin denetlenmesi dahi yapıldı. Hatalı ve eksik kısımlar çekilerek dizinin son hali belirlendi. Ancak TMSF yetkilileri bize sözleşme gereği paramızı vereceklerini ancak diziyi yayınlamayacaklarını söyledi. Burada sözleşmeye aykırı hareket eden TMSF yetkilileri biz dizide çalışan 70 kişiyi ve özelde toplumu diziden mahrum bırakarak mağdur etmiştir. Dizinin yayınlanması ve mağduriyetimizin giderilmesi için hukuksal talepte bulunduk."

İşkence, kötü muamele gibi başvuruların yanı sıra bölgede (İHD) şubelerine son zamanlarda farklı başvuruların yapıldığını ifade eden İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ali Akıncı, "Biz bütün başvuruları kabul ediyoruz. İlk kez bu tür bir başvuru yapıldı. Gani Rüzgar Şavata'nın bahse konu mağduriyetinin giderilmesi için ilgili kurumlarla temasa geçeceğiz" dedi.

MANKEN ŞENAY AKAY ÜZÜLDÜ
Güneydoğu'da yaşanılan 7 gerçek hikayenin anlatıldığı dizinin oyuncularından manken Şenay Akay, dizide gazeteci rolünü canlandırıyordu. İlk dizi filminin yayınlanmaması ünlü mankeni hayal kırıklığına uğrattı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 12:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?