5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Sayaçlara müdahaleye gözalaltı

Diyarbakır'da, elektrik sayaçlarına müdahale ederek haksız kazanç elde ettikleri belirtilen ve aralarında DEDAŞ Diyarbakır Müessese Müdürlüğünde çalışanların da bulunduğu 18 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, elektrik sayaçlarına müdahale ederek haksız kazanç elde ettikleri, sorunlu abonelerin işlemlerini usulsüz halletikleri tespit edilen bazı elektrikçi ve DEDAŞ görevlilerine yönelik çalışma yaptığı belirtildi.

Çalışma sonucu, yüksek miktardaki usulsüzlüğe aracılık ettiği belirlenen DEDAŞ Müessese Müdürlüğünde çalışan 11 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişinin yakalandığı bildirildi.

Elektrik sayaçlarına müdahale edildiği belirtilen abonelerin TEDAŞ Genel Müdürlüğü görevlileri ile birlikte DEDAŞ Müessese Müdürlüğündeki dosyalarında yapılan ön incelemelerde yüksek meblağda usulsüzlük yapıldığının tespit edildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Yapılan araştırmalarda 197 aboneye ait elektrik sayacında müdahale edildiği tespit edildi. Şahıslarla birlikte 40 adet elektrik sayacı, 1 adet av tüfeği, başkasına ait 40 adet elektrik faturası ile 3 adet bilgisayar kasası, 2 adet dizüstü bilgisayar, 253 adet CD, 19 adet cep telefonu, 28 adet sim kart ile bir adet flaş belleği ele geçirildi.”

Yakalanan 18 kişinin “suç işlemek için örgüt kurma, örgüte üye olma, örgüt adına faaliyette bulunma, rüşvet alma ve nitelikli dolandırıcılık” suçlarından adli mercilere sevk edildiği kaydedildi.
A.A.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 13:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?