5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Seçim arabası olarak 'eşek' kullanıyor

Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olan antikacı Nil Demirkazık, seçim çalışmalarına başladı. Çalışmalarına merkeze bağlı Büyükkadı köyü Bozpınar mezrasından başlayan Demirkazık, yolu olmayan köye eşekle giderek oy istedi.


22 Temmuz seçimleri için kolları sıvayan bağımsız milletvekili adayı Nil Demirkazık, çalışmalarına başladı. Yaklaşık 500 yıllık geçmişi olan merkeze bağlı 150 nüfuslu Büyükkadı köyü Bozpınar mezrasına giden Demirkazık, köylü kadınlar ve çocuklar tarafından alkışlarla karşılandı. Kadınların sorunlarını dinleyen Demirkazık, köyün en önemli sorununun su olduğunu belirterek, köye su getireceği sözünü verdi. Köylü kadınlarla birlikte köye 1 kilometre uzaklıktaki kuyuya giden Demirkazık, su çekip bidonlarla taşıdı.


Bağımsız milletvekili adayı Nil Demirkazık, Diyarbakır etrafındaki 67 köyü dolaşarak oy isteyeceğini belirterek, "Burada gördüğüm manzara beni çok üzdü. Burada halk gerçekten çok kötü şartlar altında yaşıyor. Elektrik, su, cami, okul ve yolu olmayan bir köy. Gerçekten mağduriyet içindeler. Şimdiye kadar buraya bir milletvekilinin ve milletvekili adayının gelmediğini söylüyorlar. Bu bölgenin geri kalmışlığının nedenleri çok açık ortada. Bu bölgeden seçilen ve bu bölge için Meclis'e giden kişilerin daha sonra bu halkın sorunlarını unutup, oy istemek için buraya gelmesi gerçekten çok üzücüdür. Ben bölge halkının artık çok bilinçlendiğini zannediyorum. Kimin dertlerine çözüm bulabileceğini algılayabiliyorlar. Milletvekili olursam bu bölgede bayanların sorunlarına çözüm arayacağım" dedi.


Nil Demirkazık, traktörün giremediği yerlerde de eşeğe binerek ev ev dolaşıp oy istedi. Seçim afişlerini eşeğin üzerinde köy kadınlarına dağıtan Demirkazık, 22 Temmuz seçimlerinde kendisine destek vermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 12:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?