7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Seçimler yapılıyor

Diyarbakır'da saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemleri için vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sandıkların başına geldi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve DTP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir de oylarını sabahın erken saatlerinde 1 saat arayla kullandı.

DTP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu da sabahın ilk saatlerinde oylarını kullandı. Her iki aday da oy kullanma işleminin ardından barış ve kardeşlik mesajı verdi. İlk olarak sabah saat 08.00'de Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlköğretim Okulu'na gelen Osman Baydemir, 1248 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Eşiyle beraber sandık başına gelen Baydemir, heyecandan İl Genel Meclisi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı oy pusulalarını karıştırınca ikinci defa seçim paravanının arkasına geçmek zorunda kaldı. Baydemir, oy kullanma işleminin ardından kameralar karşısına geçerek barış ve kardeşlik mesajları verdi. Baydemir, "Çok hummalı çok hareketli bir kampanya dönemini geride bıraktık. Artık halkımızın özgür ve hür iradesi sandığa yansıyacaktır. Her şeyden önce sandığa yansıyan irade neyse sandıktan o çıkacaktır. Bizim sandıktan çıkan iradeye saygımız sonsuzdur. Demokrasi kazanacak, Diyarbakır halkı en nihayetinde kazanacaktır. Umut ediyorum sandıktan çıkan sonuçlan hem kentimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasını hızlandıracaktır, aynı zamanda ülkemizin önünde kör düğüm olmuş çok ciddi sorunlara önemli katkılar sunacaktır. 30 Mart sabahı hem kentimiz Diyarbakır açısından hem de ülkemiz açısından yepyeni sayfalar açacağımıza inanıyorum. Şüphesiz ki tek başına bir sonuç meselesi değildir. Kazanma ve kaybetme meselesi değildir. Temennim, çıkacak sonucun oranının sorunlara yaklaşımda, perspektif oluşturmada, bir kez daha ülkemizdeki otoriteleri düşünmeye sevk ettirecektir. Yeni ortak paydalarda buluşmaya katkı sunacaktır inancını taşıyorum.

Rakam söylemek ne kadar doğru bilmiyorum, her şeyden önce halkın hür iradesidir. Her yurttaşım, her hemşerim sandık başına girecek, elini vicdanına koyacak ve ona göre reyini kullanacaktır. Benim edindiğim izlenim 2004 yerel seçim sonuçlarını büyük şehirde çok büyük oranda aşacaktır. Öyle bir temennim ve özlemim var. Diyarbakır bir demokrasi kalesidir, barış kalesidir.
Şüphesiz ki Diyarbakır Diyarbakır'da yaşayan her vatandaşın hür iradesini kimseye devretmediği bir yerdir" şeklinde konuştu.

Saatler 09.00'u gösterdiğinde ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, oy kullanmak için sandık başındaydı. Şehit Öğretmen Nuriye Ak İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanan Arzu, oy kullanma işleminin ardından barış mesajları verdi. Arzu, "Sessiz sakin barış içersinde bir yarış oluyor. Diyarbakır'a da yakışan budur. Diyarbakır'a barış, dostluk, huzur ve kardeşlik getirsin. Diyarbakır halkının vermiş olduğu karara hepimiz saygı duyacağız. Diyarbakır halkının en iyi kararı vereceğine inanıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2009 Pazar 13:06:50
Güncelleme :29 Mart 2009 Pazar 15:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?