7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Şehirde futbol coşkusu

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nin düzenlediği '2. Geleneksel Sokak Futbol Turnuvası' başladı. 

Kayapınar Belediyesi'ne ait Gaziler Spor Tesisleri'nde başlayan turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kayapınar Belediyespor Kulübü Başkanı Mahmut Dağ, turnuvaya ilginin bu yıl oldukça fazla olduğunu, bu nedenle 115 takımla sınırlamak zorunda kaldıklarını ifade etti. 

Kayapınar Belediyesi'nin amatör spora büyük bir önem verdiğini vurgulayan Dağ, "Kayapınar Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren futbol ve atletizm branşlarında 300'e yakın lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Kayapınar Belediyespor olarak sportif etkinliklerin ilimizde ve bölgemizde yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz" dedi. 

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in amatör sporun gelişmesi için sunduğu katkıya da teşekkür eden Dağ, Kayapınar bölgesinde sportif etkinliklerin arttırılması için çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

Turnuvanın açılışında konuşan Kayapınar Belediye Başkanvekili Bedriye Aydın ise, "Sporun sadece şiddet ve şiddet görüntüleri olmadığını unutmamalıyız. Spor aynı zamanda sevgidir, barıştır, kardeşliktir" diye konuştu. 2. Geleneksel Sokak Futbol Turnuvası, Kayapınar Spor Sahası'nda 8 takımın sahaya çıkmasıyla başlarken, 115 takımın katıldığı turnuvaya bin 150 futbolcu katıldı. Kayapınar Belediyesi, turnuvaya katılan tüm oyunculara forma, şort ve tozluk dağıtırken, turnuvanın açılışına yoğun ilgi gösteren çocuklar, tribünleri doldurdu.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 18:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?