4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Şehit Aileleri: Barıştan bahsedip yollara mayın döşüyorlar

Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Ahmet Büyükburç, mayın patlamaları sonucu ölen askerlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Şehit Aileleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı, terör örgütü PKK tarafından son günlerde yollara döşenen mayınlar ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şube binasında yapılan basın toplantısında konuşan Başkan Ahmet Büyükburç, hiçbir barışın temelinde yollara mayın döşeyerek insanları öldürmek bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Sözde barış söylemleri yaparak, ’Barış istiyoruz’ diye kan dökenlerin gerçek yüzleri, son günlerde yaptıkları hain mayın eylemleri ile yine ortaya çıkmıştır. Hangi barışın temelinde insanları, yollara mayın döşeyerek öldürmek vardır? Hangi barış söylemi, insanların en temel hakkı olan yaşama hakkını ortadan kaldırmayı hedefler? Amaç yeniden ortaya çıkmıştır. Mayın türü hain eylemlerde vatandaşlarımızı şehit eden namertler, onların geride bıraktıkları ailelerine ve çocuklarına büyük acılar vermeye devam etmektedir. Bu hain eylemler ile başkasının maşası olarak hareket ettiklerini hala idrak edemeyen zavallılar, günahsız insanlarımıza ve onların yakınlarına acı vermeye devam ediyorlar. Yapılan bu haince saldırı, PKK terör örgütünün sözde barış, sözde insanlık söylemlerinin de ne kadar geçersiz olduğunu açık bir şekilde kanıtlamaktadır. Çünkü mayını döşeyen ve onu patlatarak insanların canını alan hastalıklı beyinlerin; barış gibi, insanlık gibi tertemiz, yüksek bir duyguyu kalplerinde ve beyinlerinde yeşertmeleri mümkün değildir. Tüm halkımız tarafından teröristlerin eylemleri; ikiyüzlülük, çifte standart ve ahlaksızlık olarak değerlendirilmektedir. Masum vatandaşlara, kadın ve çocuklarımıza zarar veren mayın eylemlerine halkımız öfke duymaktadır."

Şube Başkanı Ahmet Büyükburç, insan hakları savunuculuğu altında teröristlerin haklarını savunan kişi ve kuruluşların, aynı özveri ve kararlılıkla insanlara yapılan menfur saldırıları da kınamalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:31:09
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 14:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gabar kartalı IP: 88.243.105.xxx Tarih : 13.04.2008 14:32:31

size gerçekten günülden destek veriyor vede bu yolda herzaman yanınızda olduğumuzu bildirmekistiyorum. bende şırnakta 7 ay gürev yaptım ve neyin ne olduğunu enaz sizin kadar biliyorum AMA UNUTMASINLAR NE ŞEHİTLER ÖLÜR NEDE VATAN BÜLÜNÜR bizi hiç bir zaman bülemezler saygılarımla gabar dağı fatihi