7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Şehit er için tören düzenlendi

ŞEHİT ER İÇİN DİYARBAKIR ASKERİ HASTANESİ'NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Batman'ın Gercüş ilçesi Vergili Köyü Jandarma Karakolu'na dün gece düzenlenen saldırıda şehit olan jandarma er Mustafa Tekgül için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Dün akşam saat 20.50 sıralarında Gercüş İlçesine bağlı Vergili Karakolu'ndan, Zolatepe mevkiinde devam eden yeni karakol inşaatına devriye görevi için çıkan komando timine terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda jandarma er Mustafa Tekgül (Yozgat/Sorgun) şehit olurken, Jandarma Teğmen Talat Güçlüer, jandarma er Erdal Akar (Bitlis/Mutki) ve jandarma er Sinan Özdemir yaralandı.

Şehit asker ve yaralılar helikopterle olay yerinden alınarak Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirilirken, şehit jandarma er Mustafa Tekgül için Askeri Hastane'de tören düzenlendi. Diyarbakır Askeri Hastanesi'ndeki törende şehit askerin naaşı Türk bayrağına sarıldı. Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Akın Öztürk, İl Jandarma Komutanı Eyüp Şeker, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ve çok sayıda askeri erkan katıldı.

Törenin ardından şehit askerin naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat'a gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 12:21:03
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 12:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?