5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Şehit öğretmenler unutulmadı

Diyarbakır merkeze bağlı Hantepe köyünde 30 Eylül 1996 tarihinde teröristler tarafından şehit edilen 4 öğretmen yapılan anma töreniyle anıldı.

Diyarbakır merkeze bağlı Hantepe köyünde 30 Eylül 1996 da teröristler tarafından evlerinden alınıp şehit edilen Nesrin Ünger, Cuma İbis, M. Saadettin Küçük ve Uğur Gören'in anısına bir anma töreni düzenlendi.

Hantepe köyü ilköğretim okulu bahçesinde yapılan anma törenine Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Tekdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yahya Uzun, Hantepe ilköğretim okulu öğrencileri ve köylüler katıldı. İlk olarak şehit edilen öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Hantepe Köyü Muhtarı Fevzi Akın, "Bir grup bölücü terör örgütü mensupları Hantepe köyünde eğitim öğretim veren öğretmenimizi bulunduğu evden silah zoruyla alarak ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıktıkları için katlettiler" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir ise terör örgütünün amacının belli olduğunu belirterek, "Bir taraftan askerlerimizi şehit ederken güvenliği zaafa uğratmak istemektedir. Diğer yandan öğretmenlerimize saldırarak onları şehit etmektedir. Ülkemizi ve devletimizi eğitimden yoksul bırakmak istemektedir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu da, mazlumların hakkının olmadığı bir yerde zalimlerin mazlum göründüğünü belirterek, "Görüyoruz ki bölücü terör örgütü 40 yıldır kin tohumları ekti. Yıl boyunca bin masumun kanını içtiler. Ancak bugün gelinen noktada sanki onlar haklıymış masum insanlar haksızmış gibi muameleye tabi konmaktadırlar. İnsan hakları sadece teröristler söz konusu olduğu zaman gündeme gelmemeli. Şehitlerimizin ve masum insanlarımızın hele hele çocukların bebeklerin yaşama hakkı olduğu unutulmamalıdır. Biz binlerce yıldır aynı topraklarda kardeşçe yaşadık. Çok oyunlar oynandı. Üstümüze ama hiç bir zaman başarılı olamadılar" diye konuştu.

Hantepe İlköğretim Okulunda okuyan bir ilköğretim öğrencisi şehit öğretmen Nesrun Ünger'in anısına yazdığı şiiri okudu. Hantepe ilköğretim okulu öğrencileri ellerinde dev Türk bayrağı ile öğretmenlerin katledildiği yere yürüdüler. Öğretmenlerin katledildiği yere gelen bin kişi dua okuduktan sonra öğretmenlerin resimlerine gül bıraktılar.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2007 Pazar 16:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?