7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Şehit polislerin cenazeleri Türkiye'de

Musul’da uğradıkları saldırıda hayatlarını kaybeden ve bugün Türkiye’ye getirilen Türk korumaların naaşları, Diyarbakır’da düzenlenen askeri törenin ardından Ankara’ya gönderildi.

Bağdat Büyükelçiliği’nde görev almak üzere Irak’a giden ve 17 Aralık 2004 tarihinde Musul yakınlarında teröristlerin saldırısına uğrayarak şehit olan Başkomiser Nihat Akbaş, Komiser Bilal Ülgen ile polis memurları Süleyman Karahasanoğlu, Bülent Kıranşal ve Adem Çiçek’in cenazeleri, bugün saat 03.30’da karayoluyla Habur Sınır Kapısı’na getirildi.

Buradan askeri Skorski helikopterle Diyarbakır’a götürülen şehit polisler için 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene; 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Necdet Özel, Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Emniyet Müdür Vekili İlknur Şahin, çok sayıda polis ve askeri personel katıldı. Törenin ardından şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları, Özel Harekat Timleri tarafından omuzlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri uçağa taşınarak Ankara’ya gönderildi.

Şehitler için 20 Aralık 2004 Pazartesi günü saat 11.00’de İçişleri Bakanlığı’nda cenaze töreni düzenleneceği ve ardından ailelerinin istekleri doğrultusunda şehitlerin memleketlerinde toprağa verileceği bildirildi.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 11:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?