4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Şehrin dokusuna AB değişimi

Diyarbakır’ın fiziksel dokusunu Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun hale getirmek için Yenişehir Belediyesi, bir dizi çalışma başlattı.

Kent merkezinde çirkin görüntüler oluşturduğu gerekçesiyle bina avlularının duvarlarını yıkıp, yeniden çevre düzenlemesi yapan Yenişehir Belediyesi, bu çalışmalarla kentleşme yapısını Avrupa standartlarına çıkarmayı hedefliyor. Belediye Başkanı Fırat Anlı, kültür aktivitelerinin ve iş merkezlerinin toplandığı ilçenin Yenişehir olduğunu, Ofis semtinin bu bakımdan Diyarbakır’ın nabzının attığı bir yer olarak görüldüğünü belirterek, "AB’ye uyumun sağlanması için Ofis semtini pilot bölge olarak seçtik. Semtin sokak ve caddelerini AB kentlerinin sokak ve caddelerine uygun hale getireceğiz. Bu konuda pilot bölge olarak seçtiğimiz Ofis semtindeki binaların yöneticileri ile bir toplantı yaptık. Toplantıda çıkan karar gereğince, bu binaların bahçe duvarlarını yıkarak, yerine daha modern bir çevre düzenlemesi yapmaya çalışıyoruz. Sadece fiziksel olarak şehrimizi AB ile uyumlu hale getirmenin yetmeyeceğini biliyoruz. Bu çalışma bir başlangıç. Bu çalışmanın diğer halkaları gelecek" dedi.

Yenişehir Belediyesi Başkanı Fırat Anlı, 26 medeniyete beşiklik eden Diyarbakır’ı dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 13:33:10
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 14:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TARIK DEĞİRMEN IP: 62.248.4.xxx Tarih : 23.03.2005 03:05:48
DİYARBAKIR I BOŞUNA TANITMAYA KALKMAYIN SAYIN BAŞKAN , GEREK YOK .DİYARBAKIR I ZATEN TANIMAYAN YOK . NE AVRUPADA NE AMERIKA DA .NEDEN TANIDIKLARINIDA SIZ DAHA IYI BILIYORSUNUZ. BURALARI ISTIYORLAR . ANCAK BURADA YASAYANLARLA BIRLIKTE DEĞİL. SIZ DIYARBAKIRLIYA SAHIP CIKIN YETER.