24
Nisan
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sen misin taş atan?

7-8 yaşlarındaki iki çocuk Öcalan için eylemdeydi. Elindeki taşları polise atmak isteyen küçüklere abileri böyle müdahale etti.

Diyarbakır'da yaşanan sokak olaylarında, 13-14 yaşlarında iki çocuk, 7 - 8 yaşlarındaki kardeşlerini gösterilere katıldığı gerekçesiyle tokatladı. Küçük ağabeylerin kardeşlerini tokatladığı o anlar, fotoğraf karelerine yansıdı.

İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın yakalanışını bahane ederek Diyarbakır'da yürüyen grup, basın açıklaması yaptıktan sonra polise polise taşlı saldırıda bulundu. Polis ise gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Olayların yaşandığı Koşuyolu Caddesi üzerinde bulunan küçük yaştaki çocuklar, polis araçları geçtiğinde elindeki taşları atmak istedi. Bu sırada çocukların yanına gelen ve ağabeyleri olduğu belirtilen kişiler, çocukları eve gitmeleri konusunda uyardı. Uyarıya rağmen caddeden ayrılmayan 7 -8 yaşlarındaki çocuklar ağabeyleri tarafından tokatlandı. Küçük ağabeyler, daha sonra kardeşlerinin kolundan ve yakasından tutarak caddeden uzaklaştırdı.

CHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2013 Cumartesi 14:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?