7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Serdar Kaplan engellilerle buluştu

AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Av. Ömer Serdar Kaplan Diyarbakır'da yaşayan engellilerin sorunlarını dinledi.

Diyarbakır Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Pervin Ayli ve beraberindeki üyeler, AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ömer Serdar Kaplan'a kentteki engellilerin sorunları hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
"Bizler Diyarbakır'da yaşayan engelli bireyler olarak birçok problemle karşılaşıyoruz. Özellikle yerel hizmetler anlamında aldığımız imkanlar çok az denecek düzeyde. Arkadaşlarımızın kendini dört duvar arasına kapatmaması, sosyal hayatın içerisinde yerini alması için çeşitli aktiviteler düzenliyor ve onları özellikle spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Bizler engelli bireyler olarak kendimizi bu toplumun bir parçası olarak görüyoruz. Kimsenin bize acımasını istemiyoruz. Bizim asıl anlatmak istediğimiz; toplumda bir yerimiz var ve bu yerimizi alabilmek için önümüzdeki engelleri kaldırmamız gerekli. İşte bunun için de sizlerden ve kendini sorumlu hisseden her bireyden destek alarak birlikte mücadele etmeliyiz. Engellilerin önündeki engelleri bizler oluşturmadık. Gelin hep beraber bu engelleri birlikte kaldıralım."

Kısıtlı imkanlarla çok büyük başarılar elde ettiklerini belirten Ayli şöyle devam etti:
"Hiç bir destek verilmediği halde, sekiz değişik branşta milli takım oyuncumuz var. Destek verilirse nerelere geleceğimizi artık siz tahmin edin. Yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz."

Kayapınar Belediye Başkan Adayı Av. Ömer Serdar Kaplan ise, "Biz engellilerimizi sadece özel günlerde hatırlamak istemiyoruz. Onları ve onların sorunlarını hayatımıza katmak istiyoruz. Biliyoruz ki onların sorunlarını çözmediğimiz müddetçe bizler de hayatın her aşamasında karşımızda göreceğiz. Örneğin diyorsunuz ki, kendi çabalarımızla başarılar elde ettik. Ama bunun devamı olması gereken büyük başarılar sadece sizin kısıtlı imkanlarınızla olacak işler değil. Yetkili olan ve kendini sorumlu hisseden herkes size desteklerini sunabilmeli. Fiziksel engelliler rahatlıkla kaldırımları kullanabilmeli. Fiziksel engellilerin rahatlıkla caddelerde, kaldırımlarda, araçlarda ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabileceği yeterli düzeyde donanımlar yok. Biz yönetime geldiğimizde öncelikli işlerimiz arasında bunlar olacaktır. Belediyeciliğe yıllarını veren biri olarak bu eksikliği hep gözlemledim. Bunları sadece özel günlerde hatırlamayacağız. Somut adımlarla sonuçlandıracağız. Farklı olmak farklı muamele gerektirmez.
Engelliler de herkes gibi, sade bir vatandaş gibi, onurlu bir yaşamı hak ediyor. Aslında onlar farklı bir muamele istemiyorlar. Nasıl ki biz yaşamımızı sürdürebildiğimiz fiziksel rahatlıklara sahipsek, onlara da bu rahatlığı sağlayabilmeliyiz. Bu onlar için aslında pozitif bir ayrımcılık değil, onların vatandaşlık haklarıdır. Yani kısaca, engelli oldukları için değil, insan oldukları için onurlu yaşamı hak etmektedirler. Engelliler görmezden gelinen, acınan, sokakta, işyerinde koruma altına alınması gereken insanlar olarak değil, üretken bir birey olarak görülmelidir. Onları yetiştirerek çalışma hayatına kazandırmalıyız. Biz yerel yönetimleri aldığımızda imkanlarımız engelliler için neyi gerektiriyorsa onu yapmaya çalışacağız. Bu onlara kısa süreli yardımlar vereceğimiz anlamına gelmiyor. Onlara iş imkanları sunacağız, meslek kursları düzenleyeceğiz. Ve bunun gibi burada kısaca değinebildiğim önemli projelerimiz var. Engelli vatandaşlarımızı ekonomik ve sosyal hayata kazandırmak bizim önceliklerimiz arasında olacaktır. Son söz olarak şunları söylemek istiyorum; engellilere acıyarak onların sorunlarını çözemeyiz. Biz onlara somut projeler getirerek ancak sorunlarını çözebiliriz. Ve bilmeliyiz ki; her birey bir engelli adayıdır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?