7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sertifikalı bilgisayarcı oldular

Diyarbakır'da Kayapınar, Yenişehir, Sur ve Bağlar Belediyelerinin YDG-Mega Bileşim ve Mezopotamya Gençlik Araştırma Merkezi ile birlikte düzenledikleri bilgisayar okur yazarlığı kursunu tamamlayan 160 öğrenciye katılım belgeleri verildi.

"Bilgisayar Okur Yazarlığı Kursu"nu tamamlayan 160 kursiyere, sertifikaları, Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen bir törenle verildi. Törene Kaypınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, öğrenciler ve velileri katıldı.

YDG-Mega Bilişim adına konuşan Erdal Tanset, Mega Bilişim'in teknoloji çağının temel gereksinim olan teknolojik araçlar hakkında halkı bilinçlendirmek ve doğru yolda kullanımının sağlanması amacıyla bir grup genç olarak yola çıktıklarını belirtti. Tanset Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir Bölgesinde 8 yerde verilen kursların 8 eğitmenin gözetiminde yapıldığını bu kurslardan mezun olan 160 kişiye sertifika verileceğini belirterek şunları söyledi:

"Megam Bilişim Komünü olarak, bölgemizde teknolojiyi verimli kullanmaya dönük çalışmalarımızı daha kapsamlı hale getirerek halkımızla paylaşacağız. Bugün yüzlerce yarın belki de binlerce katılımcıyla buluşmayı hedefleyeceğiz. Bunun için Diyarbakır'ın dört köşesinde başlattığımız bu çalışmayı bölgemizin tüm kentlerine yaymayı hedefliyoruz"

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, gençlerin başlattığı bu çalışmayı önemsediğini belirterek, çalışmaya destek sunanlara teşekkür etti. Kurbanoğlu,"Dünya gittikçe küçülmektedir. Halkımızdan aldığımız destekle bu eğitim çalışmasına da destek verdik. Değerli genç yoldaşlarım sıfır bütçeyle iğneyle kuyu kazar gibi bunu başardılar. Gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ateşin ve güneşin çocukları bir kez daha başarmıştır, başarmaya devam edecektir" dedi.

Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP'li belediyelerin çoğulculuğu ve katılımcılığın en güzel örneklerini yaşattığını belirterek, gençlik meclisinin başlattığı bu girişimi önemsediklerini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan gençlere sertifikaları verildi. Program daha sonra müzik dinletisiyle devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?