8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

SES ve KESk'ten Baydemir'e ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir bir anma töreni nedeni ile kentte bulunan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır bileşenlerini kabul etti.

KESK Dönem Sözcüsü Ramazan Çetinkaya, Diyarbakır'daki seçim sonuçlarını çok büyük bir başarı olarak değerlendirdiklerini belirterek, bu başarının katlanarak büyüyeceğinden emin olduklarını söyledi. 15 yıl önce faili meçhul bir şekilde hayatını kaybeden Necati Aydın'ın ölüm yıldönümü nedeni ile Diyarbakır'da bulunduğunu belirterek söz alan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, "Duygu yüklü bir gün yaşıyoruz. Özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi kolay değildir. Nasıl ki, emek, iş ve özgürlük mücadelesinde bir arada isek, şimdiden sonra da demokrasi ve barış mücadelesinde sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

Geniş katılımlı ziyaret için teşekkürlerini dile getirerek konuşmasına başlayan Büyükşehi Belediye Başkanı Osman Baydemir, her şeyden önce bir demokrasi mücadelesinin başarısı olan bu tarihi seçim sonuçlarının onurlu bir barışa da vesile olacağı umudunu taşıdığını söyledi. Bu seçimin sonuçları itibari ile siyasi, ahlaki ve vicdani sorumluluklarını daha da arttırdığını ifade eden Baydemir, bu başarıda kamu emekçilerinin çok büyük bir rol oynadığını belirterek, geçen dönem olduğu gibi bu dönemde de birlikte çalışmayı sürdüreceklerine vurgu yaptı. 29 Mart tarihi ile birlikte çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Baydemir, bu dönem içerisinde vizyon projelerini hayata geçireceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 19:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?