8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sevgililer gününde evlendiler

Sevgililer Günü nedeniyle Diyarbakır Valiliği toplu nikah töreni düzenledi. 14 çiftin hayatını birleştirdiği tören öncesinde araç konvoyu eşliğinde çiftler Diyarbakır'da gezdirildi.

Çiftler daha sonra bir lokanta da kendileri için düzenlenen yemek davetine katılıp romantik bir akşam yemeği yediler. Dünya evine girecek olan çiftler nikah tarihlerinin 14 Şubat'a denk gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını anlatarak, Diyarbakır Valiliği'ne düzenlenen programdan dolayı teşekkür etti.

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik akşam Güz Kumpanyası ve Baha konseri ile devam etti. Toplu nikah törenine, Diyarbakır Milletvekilleri Kutbettin Arzu, İhsan Arslan, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Nikah töreni öncesinde Güz Kumpanyası sahne aldı. Grubun şarkıları eşliğinde gelinler, damatlar, Diyarbakır Valisi ve milletvekilleri halay çekti. Güz Kumpanyasının ardından sahne alma sırası sanatçı Baha'ya geldi. Baha sahnede ilk parçasının seslendirmesinin ardından toplu nikah törenine geçildi. Nikah memuru ilk olarak Erdal Çetin ve Ayhan Ekinci, çiftinin nikahını kıydı. Çiftin nikah şahitliğini ise sanatçı Baha, Diyarbakır Milletvekilleri Kutbettin Arzu, İhsan Arslan ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptı. Nikahları kıyılan çiftlere düğün hediyesi olarak altın verildi.

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Mutlu, sevginin önemini vurgulayarak, "Bu güzel bu sevgi dolu geceye hoş geldiniz. Etkinliklerimiz devam ediyor. Ama bu akşam farklı bir akşam. Bu gece bütün gecelerden farklı. Bu gece siz ve biz gönüllerimiz sanatçı Baha ile birlikte. Hep beraber, bütün Diyarbakırlılar, sadece bu salondaki binler değil, Diyarbakır'daki bütün binler bütün canlarla sevgiyle kucaklaşıyoruz. Sevgi ve muhabbette buluşup sevgiyle yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Toplu nikah törenin sona ermesinin ardından Baha, konserine kaldığı yerden devam etti. Konserin sonunda Diyarbakır Valisi eski bir futbolcu olan sanatçıya sürpriz yaparak Diyarbakırspor forması ve futbol topu hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 10:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?