5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Şeyh Mala Türbesine akın

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Tepebaşı köyünde bulunan Şeyh Mala Türbesi'ne binlerce insan akın etti. Türbeyi ziyaret eden kadın, erkek ve çocuklar, türbe duvarlarını öperek dilek taşı yapıştırıp, delikli taştan geçti. 

Tepebaşı köyünde bulunan Şeyh Mala Türbesi'ne, her yıl mayıs ayının son haftasında sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce insan akın ediyor. Özellikle kadınların ziyaret ettiği türbede, insanlar türbe duvarını öpüp dilek taşı yapıştırdı. Bazı kadın ve çocuklar ise 'şifa deliği' denilen dar bir yerden geçip dua etti. Türbeden çıkarılan bezi vücutlarına süren kadınların, beraberlerinde getirdikleri çocuklarının başına ve ellerine de bu bezden sürmeleri dikkat çekti. Defler eşliğinde zikir yaparken kendilerinden geçenler, gençler tarafından telefonların kameralarıyla kaydedildi. 

Türbenin kendilerine şifa dağıttığını söyleyen vatandaşlar, "İnsanlar buraya Şeyh Mala için geliyor. Her yıl mayıs ayının son perşembesi gelinir. Türbede dua ediyoruz, ancak burada birçok kişi de pikniğe geliyor. Burada günahkar olan insanların bu taşın içinden geçemediği inancı var. Bir de sırt ve bel ağrısına iyi geldiği için delikli taştan geçtik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 17:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer asd IP: 88.231.141.xxx Tarih : 24.09.2007 21:33:26

slm ben ömer ordaki şeyhler çok büyük makamları var oraya gidenlerin dilekleri Allahın izniyle kabul olur bence herkes gitmeli