7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Şeyh türbesine 8 bin ziyaretçi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Aktepe köyünde bulunan Şeyh Hasan-ı Nurani Türbesi, binlerce kişinin akınına uğradı. Şifa bulabilmek ümidi ile türbeye akın edenler ziyaretçiler, dilek tutarak türbenin duvarına taş yapıştırmaya çalıştı.

Şeyh Hasan-ı Nurani'nin doğduğu gün olması nedeni ile her Mayıs ayının 20'sinde türbeye gelen vatandaşlar burada dua edip namaz kılıyorlar. Türbenin bu yılki ziyaretçileri arasında kadınların sayısının fazlalığı ise gözlerden kaçmadı.

Türbe yakınında bir araya gelen bir grup kadın albane eşliğinde zikir edip kendinden geçti. Ziyaretin yakınında bulunan Höyük tepesi eteklerinden ot toplayan kadınlar tepenin zirvesinde bulunan ve Şeyh Hasan-ı Nurani'nin ayak bastığına inandıkları tozlu çukurlara otları sürerek şifa aradılar.

Sabah erken saatlerden itibaren Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşların akın ettiği türbeyi 1 günde yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti.Türbe duvarlarını öpen bazı ziyaretçiler uzun uzun dua ettiler. Eline dua kitabını alan vatandaşlar ise türbenin çevresinde boş buldukları yere oturup Süreler okudular.Türbeye yakınlarına dua edip şifa bulmak için geldiğini anlatan vatandaşlar, şifa bulacakları umudu ile türbeden ayrıldılar. Her yıl olduğu gibi bu yılda Şeyh Hasan-ı Nurani türbesinin vazgeçilmezi albane eşliğinde okunan dualar oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 00:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?