5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Seyyar satıcılar zabıtaya saldırdı

Diyarbakır'da yapılan uygulamalar sırasında polis ve zabıta ekiplerine taş ve sopalarla saldıran seyyar satıcılar, 1 polis memurunu bıçakla yaraladı. Silahlı ve bıçaklı kavgada, 10 seyyar satıcı gözaltına alındı.


Ramazan Bayramı öncesi caddeleri işgal eden seyyar satıcılara yönelik uygulama başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediye zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinde Urfakapı semtindeki sur diplerinde denetim yaptı.

Yaklaşık 100 zabıta memurunun katıldığı denetimlerde, tüm ısrarlara rağmen satıcılar yerlerini terk etmeyince devreye kepçeler sokuldu. Belediyeye ait kepçelerin pazarı yıkmaya başlaması üzerine seyyar satıcılar meyve kasaları ve taşlarla zabıtalara saldırdı. Satıcıların zabıtalara silah çekmesiyle kavga büyürken, Emniyet Müdürlüğü tarafından bölgeye sevk edilen polis ekipleri olayları yatıştırmak için zaman zaman havaya ateş açtı.

Polisler ile zabıtalar arasında da tartışma yaşanırken, satıcıları uzaklaştırmak isteyen bir polis memuru omzundan bıçaklandı. Kanlar içinde kıvranan polis memuru, Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, zabıtanın desteğiyle seyyar satıcıları etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.


10 seyyar satıcının gözaltına alındığı olayda, belediyeye ait kepçeler da hasar gördü. Ortalığı savaş alanına çeviren satıcılar belediyeyi suçlarken, bazı satıcılar soyunarak vücutlarını bıçakla kesti. Seyyar satıcıların gözaltına alınmasıyla ortalık sakinleşti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 17:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?