4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Seyyar satıcıya sabit pazar müjdesi

Diyarbakır Sur Belediyesi Başkanı Abdullah Demirbaş ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedioğlu, düzenledikleri ortak basın toplantısında, sık sık uyarılarda bulundukları seyyar satıcılara yeni bir semt pazarının kurulacağı müjdesi verdi.

Diyarbakır’ın tarihi mekanlarının hemen hepsinin birarada bulunduğu Sur bölgesinde, seyyar satıcıların cadde üzerlerinde satış yapmasına izin vermeyen Belediye yetkilileri, seyyar satıcılara yeni bir semt pazarının daha kurulacağı müjdesini verdi. Bölgenin turizm potansiyelinin toplandığı Dağkapı semtinde seyyar satıcıların çirkin görüntü arzettiğini ve bu nedenle sokak ortasında satış yapmamaları konusunda kendilerini sık sık uyardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, şöyle dedi:

"Biz artık, turizm potansiyeli bakımından gittikçe yükselen bir kentiz ve seyyar satıcıların artık cadde üzerlerinde işportacılık yapmalarını istemiyoruz. Bu konuda seyyar satıcılarla sorun yaşıyoruz. Balıkçılar semti seyyar satıcıları için bir semt pazarı bulduk. Diğerleri için bir tane daha bulmaya çalışıyoruz. Belediyemiz’in önünde yapılan seyyar satıcı eylemine gelen vatandaşların birçoğu, seyyar satıcı değildi. Bunlar, vatandaşların mağdur olmasından yararlanmaya çalışan bazı çıkar gruplarıdır. Biz, seyyar satıcılarımızın mağdur olmasını istemiyoruz, çünkü onlar da evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. Ne var ki sokak ortasında, yağmurda çamurda satış yaparak kendilerini mağdur ediyorlar. Halbuki açacağımız semt pazarlarının üstü kapalı olacağı için biraz daha iyi şartlarda satış yapabilirler. Biz ne kendimizin ne de vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. En kısa zamanda Gazi Caddesi’ne tramvay sistemi kuracağız ve burayı tam bir turistik alan yapacağız. Bu bakımdan vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmasını istiyoruz."

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedioğlu ise Diyarbakır’da kayıt dışı 10 bin seyyar satıcının olduğunu ve bunların en kısa zamanda odalara kayıt yapmaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 18:33:36
Güncelleme :4 Şubat 2005 Cuma 18:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?