8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Sıcaklar kendini gösterdi

Diyarbakır'da hava sıcaklığı 32 dereceye çıkarken sıcaktan bunalan vatandaşlar çareyi sur diplerinde ağaç gölgelerine sığınmakta buldu.

Son günlerde tüm Türkiye'de olduğu gibi Güney Doğu Anadolu bölgesinde de artan hava sıcaklıkları kavurmaya başladı. Güney Doğunun en kalabalık illerinden biri olan Diyarbakır'da gölgede hava sıcaklığı 32 dereceyi gösterdi.

Aşırı sıcaktan bunalan Diyarbakırlılar ise çareyi tarihi surlarının gölgesinde serinlemekte buldu. Özellikle öğlen saatlerinde etkisini artıran kavurucu güneşten bir nebze olsun kurtulmak isteyen vatandaşlar, sur diplerinde ağaç gölgelerinde ve parklarda bulunan yeşil alanlarda ayakkabılarını çıkarıp gölgenin tadını çıkardılar. Sıcaktan bunalan kimi vatandaşlar aileleri ile birlikte gölgede serinlemeye çalışırken kimi vatandaşlar ise dondurma yiyerek serinlemeye çalıştı. Hava sıcaklıklarının bir anda artığını belirten vatandaşlar "Hava çok sıcak, bizde biraz dinlenip serinlemek için gölge yerleri seçtik" dediler.

Öte yandan önümüzdeki 3 gün içinde Diyarbakır'da hava sıcaklığının etkisini birkaç derece daha artırması bekleniyor. Cuma gününden itibaren ise Diyarbakırlılar kavurucu sıcağın etkisinden kurtulacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?