7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Şifa Dileği'nden geçip dua ettiler

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Tepebaşı Köyü'nde bulunan Şeyh Mala Türbesi'ne binlerce insan akın etti. Türbeyi ziyaret eden kadınlar, türbe duvarlarını öperek dilek taşı yapıştırırken, erkekler de defler eşliğinde zikir yaptı. 

Tepebaşı Köyü'nde bulunan Şeyh Mala Türbesi'ne, her yıl Mayıs ayının son perşembe gününde sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce insan akın ediyor. Özellikle kadınların ziyaret ettiği türbede, kadınlar türbe duvarını öpüp dilek taşı yapıştırdı. Bazı kadınlar ise, 'şifa deliği' denilen dar bir yerden geçip dua etti. Türbeden çıkarılan bezi vücutlarına süren kadınların, beraberlerinde getirdikleri çocuklarının başına ve ellerine de bu bezden sürmeleri dikkat çekti. Defler eşliğinde zikir yaparken kendilerinden geçenler, orada bulunan gençler tarafından telefonların kameralarıyla kaydedildi. Türbenin kendilerine şifa dağıttığını söyleyen vatandaşlar, "İnsanlar buraya Şeyh Mala için geliyor. Her yıl Mayıs ayının son perşembesi gelinir. Türbede dua ediyoruz, ancak burada birçok kişi de pikniğe geliyor" dedi. 

Bu arada, Tepebaşı Köyü'nün eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu'na ve burada bulunan türbedeki yatırların da Ensarioğlu'nun dedelerine ait olduğu iddia edildi. Öte yandan, her yıl yapılan "Karmiçi" diye adlandırılan kamçılama oyununun, kötü görüntülere sahne olduğu gerekçesiyle bu yıl yetkililer tarafından yasaklandığı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 13:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?