7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Şifalı otlara yoğun ilgi

DİYARBAKIR'DA ŞİFALI OTLARA YOĞUN İLGİ

Diyarbakırlılar artık sağlığı şifalı otlarda arıyor. Şifalı otları kullananlar eski sağlıklarına döndüklerini belirterek eşlerine ve dostlarına tavsiye ediyorlar.

Diyarbakır'ın Balıkçılarbaşı semtindeki Akdemir Baharat ve Şifalı Bitkiler herbalisti Cahit Gürkaş, " Şifalı bitkiler Allah'ın birer nimetidir. Bitkileri bilmek için bitkilerin yapısını organlarını ve bu organların işlevleri hakkında temel bilgilere sahip olunması gerekir. Her bitki çeşitli organları ve biribirine benzemeyen çeşitli etken maddeleri içerir. Hastalıklarda öncelikle dikkat edilmesi gereken huhus çok iyi tanımadığınız bitkilerle tedavi olmaya çalışmayınız. Bu konuda mutlaka bir uzmana

danışmak lazımdır. Doğada her hastalığa çare olabilecek çok sayıda şifalı bitki vardır. Ama bu bitkileri gereğince kullanabilmek için de bilimsel eğitime gerek vardır. Ayrıca tercih edeceğiniz aktarların da çok büyük önemi vardır. Uzun yıllardır bu işi yapıp da bilgi ve birikim bakımından tecrübeli çeşit ve kalite bakımından zengin, sorularınız karşısında tatmın edici cevaplar alacağınız aktarları tercih etmelisiniz" dedi.

En yaygın kullanılan bitkilerin başında zencefilin geldiğini bildiren Gürkaş, "Vitamin bakımından B3 ve B6 içerir. Uçuçu yağ olarak Borneol, Cineole, Linalool, Zingiberol ve mineraller bakımından demir, fosfor, kalsiyum, potasyum ve sodyum içermektedir. Günlük doz alımı 4 gramı aşmamalıdır. Hamile kadınların küllanmaması gereken bir bitkidir. Zencefil bir kan incelticisi olduğundan kan suladırıcı ilaçlarla birlikte alınmamalıdır. Zencefil mideyi alkolün toksit etkilerinden korur. Taze zencefil kökü diş

ağrılarını azaltır. Zencefil içeriğindeki gingerol nedeniyle lösemi hücrelerinin oluşumunu engeller. Sindirim sistemindeki fonkisiyonları geliştirir. Safra kesesindeki safra akışını uyarır. Zencefil çayı koliti hafifletir. İyi bir barsak temizleyicisidir. Çayı hazımsızlığı önler. Zencefil soğuk algınlıklarında tarçın, ıhlamır ve hatme çiçeği ile birlikte kullanılırsa olumlu sonuç verir. Faranjit ve gögüs hastalıklarında bal veya pekmezle karıştırılarak alınmalıdır" şeklinde konuştu.

Yılların bilgi ve tecrübesiyle sedef, vitiligo, sarılık, karaciğer yağlanması, böbrek hastalıkları, kadında kısırlık, kemik erimesi, peptik, ülser ve deudonum ülser, egzama ve smantar, astım ve bronşit, akciğer zaafiyeti, erkekte sporm azlığı ve yokluğu tedavisinde yüzde 100 başarıya ulaştıklarını ifade eden Gürkaş, "Yüzlerce müşterimiz hasta olarak bize baş vurmuş. Çoğunu da verdiğimiz ilaçlarla tedavi etmişiz. Hayır dualarını almışız" diye konuştu.

45 yaşındaki Aysel Diner, "Ben şifalı otlar sayesinde ayaktayım. Birçok hastalığım vardı, zencefili kullanarak şifa buldum. 4 ay içenisinde şifalı otları kullanarak kendime geldim. Sarılık ve hiper tansiyonum düzeldi" ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR'DA ŞİFALI OTLARA YOĞUN İLGİ
DİYARBAKIR'DA ŞİFALI OTLARA YOĞUN İLGİ
DİYARBAKIR'DA ŞİFALI OTLARA YOĞUN İLGİ
DİYARBAKIR'DA ŞİFALI OTLARA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 13:51:05
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 00:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?