7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Sigara içen personele 500 YTL ceza

Diyarbakır Sur Belediyesi, İller Bankası'nın kesintilerinden ve borçlarından dolayı çalışanına maaş ödeyemezken, ilginç bir uygulamaya damgasını vurdu. Belediye, bina içerisinde sigara içen personelin, ödeyemediği maaşından 500 YTL ceza kesilmesi kararını aldı. 

Sur Belediye Başkanı DTP'li Abdullah Demirbaş, Belediye Meclisi'ne sunduğu sözlü önergede, belediyenin hizmet binasında çalışanların ve ziyaretçilerin sigara içmesinin yasaklanmasını istedi. Meclis üyeleri, Başkan Demirbaş'ın bu önergesini 4207 sayılı Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun gereğince kabul etti. Böylece, belediye hizmet binasında sigara içen belediye çalışanları ile ziyaretçilere 500 YTL ceza uygulaması karara bağlandı.

BAŞKAN SİGARAYI BIRAKTI, İÇEN PERSONELE PARA CEZASI UYGULAMASI BAŞLATTI 

25 yıl sigara içtikten sonra bıraktığını söyleyen Başkan Demirbaş, "Genel yasağa rağmen her yerde olduğu gibi belediye hizmet binasındaki odalarda da sigara içiliyordu. Bunun önüne geçmek için meclis kararı aldırdık. Sigara içilmemesi yönünde bütün odalara ve salonlara uyarılar asıldı. Bu yasağa uymayanların maaşlarından 500 YTL para kesilecek. Ancak bir haftadır bütün çalışanların bu yasağa uyduğunu görmek beni sevindirdi. Hizmet binamızdaki odalar ve salonlarda sigara dumanı ve kokusu artık tarih oldu" dedi.
Bu arada, bu ay başında bir açıklama yapan Sur Belediyesi yetkilileri, İller Bankası'nın kesintileri ve trilyonları bulan borçlar nedeniyle zor günler geçirdiklerini ve bu nedenle çalışanlarına maaş ödeyemeyeceklerini açıklamıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 17:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?