7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

“Sihirli Ülke” ücretsiz sahneledi

Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT) Oyuncuları dezavantajlı çocuklara yönelik Şehir Tiyatrosu Fazıl Ufuktepe’nin, Frank Baum’un Oz Büyücüsü adlı yapıtından uyarladığı “Sihirli Ülke” adlı oyunu ücretsiz sahneledi.

Yaşar Eğitim Vakfı, Yediyüzüncü Yıl ve Alparslan ilköğretim okullarındaki öğrenim gören 300’ü aşkın dezavantajlı çocuk Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Gündüz’ün yönettiği “Sihirli Ülke” adlı çocuk oyununu izlerken keyifli dakikalar yaşadı. DBŞT oyuncularının ücretsiz olarak oynadıkları oyun çocuklar tarafından beğeniyle izlendi.

 

Sihirli ülkeye barış getirmek için

DBŞT’nin sezon boyunca çocuk seyircisiyle buluşacak olan Sihirli Ülke oyunu, Dorotti adındaki küçük kahramanın rüyasını gördüğü dünyanın kötücül güçleriyle savaşımını anlatıyor. Dorotti sihirli ülkedeki yolculuğu sırasında kötülükler cadısı tarafından zarar gören insan ve hayvanlarla karşılaşır. Bunlar bilgilerini, kalplerini ve cesaretlerini kaybetmişlerdir. Dorotti ve kötülükler cadısından zarar görenler çözüm bulmak için gittikleri Oz Büyücüsü’nden; kendilerine güvenmeleri ve akıllarını kullanmaları gerektiğini öğrenerek iki ipucu alırlar. Bu ipuçları “Karanlıklar cadısının adının neden karanlıklar cadısı olduğu? ve Neden kötü koktuğudur?” Dorotti ve arkadaşları bu ipuçlarını kullanarak Karanlıklar Cadısını cezalandıracak ve Sihirli Ülkeye artık sevgi, dostluk ve barış hakim olacaktır…

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 20:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?