7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Silah ve uyuşturucu tacirlerine darbe

Diyarbakır polisi tarafından düzenlenen 2 ayrı operasyonda 12 kilogram esrar maddesi ile 10 adet tabanca ele geçirildi. Olaylarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu esrar maddesini Diyarbakır başta olmak üzere metropol kentlerde pazarlayan uyuşturucu şebekesine yönelik çalışma başlattı. Şanlıurfa'ya iki ayrı araçla esrar maddesi temin etmek amacıyla gittikleri ve aynı gün saat 21.30 sıralarında Diyarbakır'a dönecekleri belirlenen çete üyelerinden S.T., S.B., İ.O. ve V.B.'nin bulunduğu araç durduruldu. S.T.'nin kullandığı aracın tekerleğinin iç kısmına yapılan zula içerisinde 5 ayrı poşette toplam 12 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şahıs, "Toplu olarak uyuşturucu esrar maddesi ticareti yapmak ve bu amaçla bulundurmak, nakletmek" suçundan adli mercilere sevk edildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Diyarbakır genelinde silah kaçakçılığı ve ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik de operasyon başlattı. Kuzey Irak'tan temin ettikleri silahları Diyarbakır'a getirterek sattıkları belirlenen Z.O. ve A.B gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte ele geçirilen ticari taksinin içinde yapılan aramalarda, değişik marka ve çapta toplam 10 adet tabanca ve tabancalara ait 10 adet şarjör ele geçirildi. 2 şahıs, "Toplu silah kaçakçılığı yapmak" suçundan adli makamlara sevk edildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 13:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?